Šport > Olimpijske igre
22183 ogledov

Čančar se je zlomil pred mikrofonom: "Opravičujem se fantom"

vlatko čančar Anže Malovrh/STA
Slovenski NBA-jevec Vlatko Čančar je bil eden od dolžnikov obračuna za olimpijski bron proti Avstraliji.

Vlatko Čančar je v zelo čustvenem intervjuju za Val 202 na svoja pleča prevzel velik del odgovornosti za poraz Slovenije proti Avstraliji (93:107), s katerim so splavale po vodi sanje o olimpijskem odličju.

luka dončić Tekma za bron Šport Slovenci z igrišča pobiti, iz Tokia vendarle dvignjenih glav Luka Dončić Vsi so ... Šport Selektor o tem, kaj se je dogajalo v slačilnici po tekmi

Košarkar Denver Nuggets, eden izmed dveh NBA-jevcev v četi selektorja Aleksandra Nikolića, je kot član prve peterke na parketu prebil 31 minut, v tem času pa zbral osem točk, štiri skoke in dve podaji ob 43-odstotnem metu (3/7) iz igre in 33-odstotnem metu za tri točke (2/6). Štiriindvajsetletni krilni košarkar je vpisal še tri ukradene žoge, a jih je prav toliko tudi izgubil.

Odzivi Šport Izpraznjeni Slovenci plačali davek tekme s Francijo Novice: Pri KZS jezni, pojavile so se težave z registracijo Dončića - Rašo Nesterović Nagovoril fante Šport Nesterović: "Košarki v Sloveniji ste povrnili zlati sijaj"

vlatko čančar | Avtor: Epa Epa
"Pokazali smo, da smo kot družina. Ne morem reči drugega, kot da čestitam vsem fantom, ki so tukaj, od trenerskega štaba do igralcev in zdravniškega osebja. Res vsem, ki so bili udeleženi in so nam pomagali, da čim boljše zastopamo našo državo," je s tresočim glasom za Val 202 povedal razrvani Čančar, ki ni iskal izgovorov za poraz.

"Mislim, da izgovora o utrujenosti tukaj ne more biti. Olimpijske igre so samo enkrat na štiri leta. Ne vem, kdaj bomo spet dobili priložnost zaigrati na olimpijskih. Zdaj govorijo čustva. Res mi je žal. Rad bi se opravičil soigralcem za mojo predstavo, mislim, da nisem dovolj pomagal. Nisem ponudil tega, kar znam. Drugače pa čestitam Avstraliji," je na robu joka dodal slovenski košarkar.

Slovenci so s svojimi predstavami v Tokiu še enkrat dokazali, da so kolektiv, ki zmaguje in izgublja kot ekipa, zato Čančarju, kot tudi ostalim fantom, ne gre prav ničesar zameriti.

mark cuban Šef Dallasa Šport Cuban poskrbel za nov odmeven zapis v slovenščini luka dončić Boleč prizor Šport Dončić se je po porazu sesedel ob robu igrišča
Komentarjev 1
  • zvone92 14:17 08.avgust 2021.

    Sekulič...ne Nikolič.

Sorodne novice