Šport > Olimpijske igre
44658 ogledov

Durant se je obregnil ob Slovenijo: "Ah, dajte no, ste vi resni?"

kevin durant Profimedia
Kevin Durant je po zmagi nad Francijo v finalu olimpijskega turnirja v Tokiu obračunal s kritiki ameriške reprezentance.

Ameriška košarkarska reprezentance je v finalu OI upravičila vlogo favorita in si z zmago nad Francijo (87:82) priigrala četrti zaporedni naslov olimpijskega prvaka.

Prvo ime srečanja je bil košarkar Brooklyn Nets Kevin Durant, ki je 29 točkam dodal šest skokov in še tri podaje.

durant zda OI v Tokiu Šport Američani po hudem boju strli odpor Francozov

Durant je po zmagi nagovoril vse kritike ameriškega "sanjskega moštva", ki so v javnosti širili prepričanje, da se obdobje ameriške prevlade približuje koncu. ZDA so namreč v okviru priprav na OI izgubile tekmi z Nigerijo in Avstralijo, za začetek skupinskega dela pa klonile še proti Francii.

Vse to je med ameriškimi strokovnjaki vzbudilo pomisleke  glede možnosti t.i. "dream teama" za osvojitev medalje v Tokiu. Američani so se po uvodnem šoku odzvali s petimi zaporednimi zmagami in si priigrali 16. olimpijsko zlato v košarki.

Luka Dončić Tokio 2020 Zadoščenje Šport NBA zvezdnik potrdil to, zaradi česar so se vsi spravili na Dončića

Še bolj kot pisanje ameriških novinarjev je Duranta zmotil t.i. "power ranking", ki je bil pred začetkom četrtfinalnih obračunov objavljen na uradni spletni strani Mednarodne košarkarske zveze (Fiba).

Ob tem je bilo izrecno poudarjeno, da "power ranking" ne napoveduje končnega vrstnega reda, temveč gre za oceno moči posamezne reprezentance na podlagi nastopov v Tokiu.

Na prvem mestu je pristala Slovenija, na drugem Francija, na tretjem Avstralija, na četrtem pa ZDA.

luka dončić Šok Šport Zakaj Dončić ni metal sam? To je odgovor

Duranta, znanega po tem, da na družbenih omrežjih obračunava s svojimi kritiki, je, sodeč po njegovem odzivu po koncu finala, najbolj zmotila favorizirana vloga Slovenije.

"Vsem, ki ste napovedovali, da bomo izgubili ..." je uvodoma dejal najboljši strelec finala. "Objavili so seznam razmerja moči (power ranking) in nas uvrstili na četrto mesto, za Slovenijo. Ah, dajte no," je dodal Durant, Draymond Green pa je ob tem pripomnil: "Kot da to ne bi bila naša igra."

"Govorili so, da so nas druge reprezentance dohitele. Ste vi resni? Naše veščine so neprekosljive," je sporočil Durant.

luka dončić Huda polemika Šport "Fiba v finalu ni želela Slovenije"

Komentarjev 10
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 11:43 08.avgust 2021.

    Na OI bi morali tekmovati samo amaterji, tipe kot so profi placanci nimajo kaj pocet med amaterskim sportom. Vse so pomešali zaradi denarja. Zato tudi ne gledan košarke na OI !

  • bec9ba76f75b7c9810b3c3c909eabca1ccdc32fb 15:56 07.avgust 2021.

    Durant je velikan svetovne košarke za v zgodovino,da se ga postavi ob bok Jordanu.Veliko dosegel,veliko prispeval za reprezentanco ZDA.Velik kot človek tako notranje kot po videzu,ostal skromen,na trdnih tleh... .

  • Alice_Johnson 15:54 07.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦