Šport > Olimpijske igre
68567 ogledov

NBA zvezdnik potrdil to, zaradi česar so se vsi spravili na Dončića

damian lillard Epa
Zvezdnik ameriške košarkarske reprezentance Damian Lillard je javno podprl Luko Dončića.

Ko je Luka Dončić pred dvema letoma, tedaj kot novinec v namočnejši ligi na svetu, samozavestno izjavil, da je v ligi NBA lažje dosegati koše kot v Evropi, se je nanj vsul plaz kritik, zdaj pa se je njegovemu mnenju pridružil še eden najboljših košarkarjev na svetu Damian Lillard.

Branilec Portland Trail Blazers in član zlate ameriške košarkarske odprave je med olimpijskim turnirjem v Tokiu na lastni koži spoznal, kako močno pravila lige NBA odstopajo od kriterijev sojena na tekmah pod okriljem Mednarodne košarkarske zveze (Fiba).

Lillard se je pred finalnim obračunom s Francijo, na katerem si je ZDA zagotovila četrti zapredni naslov olimpijskega prvaka, navezal na Dončićeve besede izpred dveh let in priznal, da je imel mladi slovenski zvezdnik še kako prav.

Luka Dončić Slovenija Japonska Tokio 2020 | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA
"Razumem, zakaj Luka tako misli," je v pogovoru za Inside Buzz dejal šestkratni All-Star igralec. "Najboljši strelci v ligi NBA zadevajo veliko trojke in nad njimi se piska osebne napake. V Fibi je tega precej manj. Igra je bolj fizična. Prav tako ni obrambnega pravila treh sekund, zato je v raketi večja gneča in sodniška piščalka se ne oglasi tako pogosto. Mnogo je okoliščin, ki omogočajo lažje doseganje košev v NBA," je dejal Lillard.

Lillard je drugi visokoprofilni NBA zvezdnik, ki je javno podprl Dončića v temi, zaradi katere je bil slovenski as tarča ameriških novinarjev. "Mislim, da je nekoč izjavil, da je v NBA lažje dosegati koše kot v Evropi. Takrat so vsi znoreli, češ da je nespoštljiv. No, Luka je dokazal, da to drži," je že pred časom izjavil Draymond Green, član Golden State Warriors.
 

Komentarjev 1
  • Alice_Johnson 15:51 07.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦