Šport > Olimpijske igre
19800 ogledov

Sekulič: "Zadnjo akcijo sem pogledal petdesetkrat!"

Aleksander Sekulić Slovenija Francija Tokio 2020 Anže Malovrh/STA
Slovenski selektor po nesrečno izgubljenem polfinalu nima obžalovanj.

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić si je danes že zgodaj zjutraj ogledal posnetek polfinalne tekme olimpijskih iger proti Franciji. Zadnjo akcijo, ki bi lahko Sloveniji prinesla zmago, si je zavrtel petdesetkrat in prišel do zaključka, da je bilo vse storjeno, kot je treba. Pod košem pa ne bi smelo biti le Nicolasa Batuma, ki je blokiral met Klemna Prepeliča.

"Že takoj po tekmi je bila analiza v moji glavi. Verjamem, da sem tudi jaz delal napake, nekatere stvari bi lahko drugače speljali, ampak po tekmi je lahko biti general. V določenih trenutkih smo vsi skupaj vlekli poteze, za katere smo mislili, da so najboljše, s tem moram živeti. Menim pa, da je bila zagotovo zadnja akcija dobra, zanjo bi se spet odločil, fantje so vse storili, kot je treba, žal se je pojavil Batum. Ja, žogo sem pa res videl že v košu," je na srečanju z novinarji v Tokiu dejal Sekulić.

klemen prepelič Po tekmi s Francijo Šport Slovenske novinarje v Tokiu je poiskal Prepelič in jim povedal tole ...

Prva naloga njega in strokovnega štaba je bila, da po nesrečnem porazu igralce dvignejo. Pogovor z njimi so opravili že po tekmi, še daljšega pa bodo igralci poslušali pred večernim treningom. Takrat bo selektor lahko ocenil, kakšno je njihovo stanje.

"Kolikor sem do zdaj videl, vzdušje kljub porazu ostaja dobro. Še vedno obstaja velika mera pozitivizma, predvsem pa želja, da tudi zadnjo tekmo na turnirju odigramo, kar se da dobro," težav s potrtostjo in motivacijo svojih fantov ne vidi selektor. Ta je poln hvale na račun svojih igralcev. Doslej so, tako pravi, opravili prav vse naloge, ki jim jih je zadal, svojo veličino pa kažejo tudi z drugimi rečmi. Luka Dončić je sam želel na novinarsko konferenco, Prepelič se je danes sam želel srečati z novinarji.

"S tem kažejo, da imajo čisto vest. To, kar smo zahtevali, da dajo vse od sebe in hkrati uživajo, so izpolnili. Nihče jim ne more ničesar zameriti. Napake se dogajajo, verjamem, da tako mislijo tudi navijači v domovini, slišimo, da imamo prav zaradi borbenosti in odnosa še vedno podporo javnosti," je dejal Sekulić.

Aleksander Sekulić Slovenija Francija Tokio 2020 | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

"Iz poraza se moramo kaj naučiti. Iskati moramo pozitivne stvari, popraviti slabe. Bodimo realni, mi nismo odigrali najboljše tekme ne v napadu ne v obrambi, a smo bili na koncu vseeno v igri za zmago, za Francoze pa lahko rečem, da so igrali na meji svojih zmogljivosti. Imeli so fantastičen strelski večer, zadeli veliko več kot mi, oboji smo imeli odprte mete," se je na polfinalno tekmo ozrl slovenski strateg.

francija slovenija Odzivi Šport Tako o porazu Slovenije pišejo Francozi: "Splezali smo na Triglav"

Seveda pa je njegova naloga, da se zdaj posveti tekmi za tretje mesto proti Avstraliji. Na tradicijo, ki pravi, da so Avstralci že štirikrat na olimpijskih igrah zasedli četrto mesto, ne da veliko, upa, da se bo nadaljevala, meni pa, da je položaj Avstralcev po polfinalnem porazu vendarle nekoliko lažji, saj so izgubili proti prvim favoritom Američanom.

"Avstralci so bili do polfinala neporaženi. Pokazali so zelo veliko, proti ZDA odlično odigrali polčas, vodili tudi za 16 točk. Gojijo 'poletno igro', agresivno v obrambi in hitro v napadu. Veliko mečejo za tri, ogromno se vrti okoli Patricka Millsa, ki bo kar izziv za nas. Imajo veliko izkušenih igralcev, ki imajo izkušnje z vseh velikih tekmovanj, lige NBA in Evrolige. Tudi oni imajo veliko motivacijo, saj do zdaj še nimajo kolajne na olimpijskih igrah," je o Avstralcih povedal Sekulić.

Komentarjev 3
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 16:10 06.avgust 2021.

    ZDA imajo srečo, da je imela slovenska reprezentanca nekaj slabih trenutkov (da sojenja ne omenjam) proti Francozom, ki so bili žal odločilni na tekmi. Drugače bi Slovenija brez dvoma poskrbela za največjo letošnjo senzacijo in pokazala precenjenost ekipe, ki se ...prikaži več bo v finalu srečala s francosko košarkaško reprezentanco.

  • Smučar1 10:59 06.avgust 2021.

    Sekulić odlično vodi ekipo ! Popolnoma brez pripomb ! Bravo !

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:12 06.avgust 2021.

    Kaj bi bilo, če bi bilo... Fantje in Sekulić ter strokovni štab so naredili odlične predstave. Vse čestitke. Tudi sam bi jim privoščil zlato a na dosegu je bron. Imate vso našo podporo za zmago jutri

Sorodne novice