Šport > Olimpijske igre
14728 ogledov

Tako Slovence vidijo francoski mediji

L'equipe L'equipe
Na radarju le Luka Dončić.

"Francoska reprezentanca proti titanu Luki Dončiću," so v naslovu spletnega članka o napovedi polfinalnega dvoboja zapisali pri največjem francoskem športnem mediju, na naslovnico časnika pa prav tako postavili enega največjih zvezdnikov olimpijskih iger v Tokiu. Ob Dončićevi fotografiji je naslov, ki se glasi 'Na njihovi poti stoji genij'.

Pri L'equipe so se ubadali predvse s košarkarjem NBA ekipe Dallas Mavericks, ostalim slovenskim košarkarjem niso posvečali pozornosti. "Luka Dončić je brez dvoma najboljši košarkar na svetu v mednarodnem pogledu. Če želimo ustaviti Slovenijo, moramo omejiti njegov učinek," so zapisali v drugem članku.

Pri France24.com so izpostavili dejstvo, da je Dončić v dresu slovenske reprezentance še neporažen, na 17. uradnih nastopih je zbral prav toliko zmag. Niz vključuje tudi štiri uspehe na olimpijskih igrah v Tokiu. Pri omenjenem mediju so se nato posvetili njegovi celotni karieri. 

Tako kot francoski mediji na osrednjo vlogo Dončića opozarja tudi Nicolas Batum, ki se je s slovenskim zvezdnikom kot član moštva LA Clippers meril tudi v prvem krogu končnice lige NBA, kjer je Luka strelsko blestel. Batum je v šali izjavil, da bo poklical Kawhija Leonarda, da bi pokrival Dončića, nato pa je le opozoril na dejstvo, da Slovenija ni le 22-letnik.

"Z razlogom so aktualni evropski prvaki. Luka je pri 17-0, ko igra za izbrano vrsto. Je izjemen košarkar, eden najboljših na svetu, a imajo tudi odlično ekipo. Seveda moraš biti osredotočen nanj, vendar ne smeš podcenjevati ostalih fantov," je menil Batum. 

"Dončiću ne smeš pustiti, da doseže 50 točk," je dodal francoski selektor Vincent Collet. “Proti Španiji so zaostajali za osem ali devet točk in se nato vrnili v igro brez njega. To kaže na to, da gre za odlično moštvo, ki pa ima fantastičnega vodjo," je še dejal Collet.

Komentarjev 1
Sorodne novice