Šport > Košarka
2180 ogledov

"To je šele začetek naše poti"

Luka Dončić Profimedia
"Zdaj se počasi začenjamo zavedati, da smo top 4 na svetu."

Košarkarji, ki so Slovenijo razveseljevali zadnji mesec in pol s predstavama v Litvi in na Japonskem, so se vrnili v domovino. Na Brniku jih je pričakala lepa množica ljudi, med prvimi pa jim je čestitke in globok priklon izrekel predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec.

"Težko je v slovenskem besednjaku najti izraz, s katerim bi opisal hvaležnost za vaše predstave in rezultate. Vsi, ki smo razmišljali o medalji, se moramo zavedati, kako zahtevno je to doseči. Avstralija je za svojo prvo potrebovala šestdeset let," je na novinarski konferenci na Brniku izpostavil predsednik OKS Gabrovec.

Nato je besedo dobil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec, ki je z igralci pripotoval iz Tokia. "Verjamem, da so pred nami tri čudovita poletja. Naslednje leto je evropsko prvenstvo, 2023 svetovno prvenstvo in nato olimpijske igre v Parizu," je povedal Erjavec.

Zoran Dragić Sprejem junakov Šport Navijači slavili povratek izjemnih košarkarjev

Novinarske konference sta se udeležila še selektor Aleksander Sekulić in Luka Dončić. "Ko smo se na začetku junija zbrali za kvalifikacijski turnir v Kaunasu, si seveda ni nihče predstavljal, da se bomo na olimpijskih igrah potegovali za najvišja mesta. Na žalost se nam ni izšlo za medaljo, čeprav bi si jo po prikazanem zaslužili. Zmanjkalo nam je malo športne sreče. Vseeno so fantje spisali eno lepo zgodbo, za kar si zaslužijo vse čestitke," je dejal Sekulić.

Osrednja pozornost je jasno pripadla superzvezdniku, ki bo v torek v Ljubljani podpisal novo petletno pogodbo z Dallas Mavericks. Čeprav je od tekme za tretje mesto minilo le dobrih 24 ur, je Luka Dončić povedal, da je uvodno razočaranje po izgubljeni medalji minilo. "Zdaj se počasi začenjamo zavedati, da smo četrta reprezentanca na svetu. To se ne zgodi vsak dan," je dejal uvodoma 22-letni Ljubljančan.

"Za nas so bile to prve olimpijske igre. Veliko smo se naučili in čez tri leta so že nove. Smo mlada reprezentanca, to je šele začetek naše poti. Vsako prvenstvo bomo šli na 100 odstotkov, saj si želimo novih uspehov. Spominjam se občutkov, ko smo osvojili zlato medaljo na eurobasketu. Bilo je nepozabno, zato jih želim doživeti znova in znova," pravi Dončić, ki je ob zaključku priznal, da si bo zdaj vzel nekaj dni odmora od košarke in si privoščil zaslužen dopust.

Komentarjev 7
  • radovednica 11:07 09.avgust 2021.

    Superzvezdnik ja. Vsakogar takoj proglasiti, pa če tudi ni kaj dosti od njega. Nove priložnosti za OI ne bo več. Ta reprezentanca še na EP nima kaj dosti možnosti. A mlada reprezentanca? Od tistih, ki so kaj pomenili, je večina, ...prikaži več razen ramazenčka, maminega sinčka, okrog 30 ali več in čez 3 leta se niti uvrstila ne bo na OI, niti na SP ne. Več kot pol sedanjih igralcev v reprezentanci nima kaj iskati! Še na SLO klubski ravni ne!!!

  • poki 21:50 08.avgust 2021.

    Pivo rakija ponočevanje itd... šele začetek .

  • bec9ba76f75b7c9810b3c3c909eabca1ccdc32fb 21:37 08.avgust 2021.

    200 mio mu bodo prinesli v torek,vse bo v potovalkah,sami veliki bankovci.... .Ubogi srutek,na čelo mu nalimam 100Eur,samo da ga odpeljejo za večne čase in da ga nikjer v medijih več ne vidimo.