Šport > Košarka
46602 ogledov

Dežujejo čestitke, le on je znova udaril: "Luka si ne zasluži tega denarja!"

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Dežurni Dončićev kritik ni mogel iz svoje kože niti ob veličastnem trenutku, ko je Luka podpisal zgodovinsko pogodbo.

Skip Bayless velja za enega najbolj znanih ameriških športnih analitikov, čeprav je glede svojih dveh najljubših športov, košarke in ameriškega nogometa, do sedaj pokazal nezavidljivo nizko raven znanja.

Svojo kariero si je namreč zgradil zgolj kot najbolj znan "hater" najboljših svetovnih športnikov. Ljudje namreč radi poslušajo njegova poniževanja zvezdnikov, kot sta recimo v košarki LeBron James in v ameriškem nogometu Aaron Rodgers. Vsaka čast Skipu, odkril je zelo zanimivo tržno nišo, saj je zagotovo najbolje plačan "hater" na svetu, toda mnogokrat gre s svojimi nesmisli preprosto predaleč.

skip bayless | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Vse od prihoda v NBA je namreč ena izmed njegovih najljubših tarč tudi izjemni mladi Slovenec Luka Dončić. Slednji je sicer kontroverznemu Skipu ponudil zelo malo priložnosti za pritoževanje, toda Bayless se vendarle ne da. Ko le lahko, udari tudi po Dončiću.

Tako je bilo tudi v minulih dneh, ko je ves svet čestital Luki za neverjeten dosežek, ko si je kot prvi v zgodovini uspel zagotoviti maksimalno povečanje svoje "rookie pogodbe". Le Skip je v tem našel priložnost za nov napad, saj je s Shannonom Sharpom posnel nov del svoje oddaje Undisputed, katerega je naslovil "Luka si ne zasluži toliko denarja".

V posnetku se tako Skip 12 minut pritožuje, da igralec, ki v končnici zapravi vodstvo 2:0 v seriji, nikakor ni vreden takšnega denarja ter da ga nimajo kaj primerjati z Larryjem Birdom, saj Luka niti približno na njegovi strelski ravni.

"Če bo vreden tega denarja? Ga je že vreden! Zadostil je vse kriterije za maksimalno podaljšanje. Ni mu treba storiti nič več! Dvakrat je že bil v idealni postavi lige, dvakrat na tekmi vseh zvezd, je vodja svoje ekipe, v naslednjih dveh, treh letih bo postal MVP in bo zagotovo prvi obraz lige," je sicer Dončića branil Sharp, toda Baylessa se preprosto ni dalo prepričati.

Shannon Sharpe | Avtor: Youtube Youtube

Ko je Sharp končal, je Bayless ponovno udaril: "Naj začnem z vzdevkom, ki si mu ga nadel. Baby Larry Bird. Ne vem, če se sploh kaj spomniš Larryja Birda, čeprav praviš, da je tvoj najljubši igralec. Tega sploh ne verjamem, ker če bi ti resnično bil najljubši igralec, bi ga počastil s tem, da ne bi v pogovor o njem vpletal tega dečka. Tvoj Baby Bird je namreč v najboljšem primeru Maybe Bird!"

"Ne more namreč zadeti ničesar. Ne zna zadeti za tri in ne zna zadeti s črte prostih metov. V svoji 3-letni karieri meče za tri točke s 33-odstotno uspešnostjo. Spomni me, so to Larryjeve številke? Pomagaj mi, ali ni bil Larry odličen strelec za tri? 33 odstotkov! To je drugi najslabši odstotek v zadnjih treh letih! Proste mete izvaja 74-odstotno uspešno. To je katastrofalno slabo, še posebej za igralca takšnega kalibra. In v končnici je vse skupaj še poslabšal!"

"Tega človeka sem videl, da je s prostih metov vrgel 'air ball' (ko se žoga ne dotakne ničesar, niti table ali obroča). Sprašujem te, ali je Larry Bird kdajkoli vrgel air ball z linije prostih metov? Tega se ne počne, če si vsaj malo sposoben izvajalec prostih metov. Njemu pa se je to dogajalo na tekmah končnice, prav tako pa se mu to zelo pogosto dogaja pri metu za tri. Skorajda na vsaki tekmi. Vsakič, ko ga gledam, vidim vsaj en air ball pri metu za tri. Je zelo slab strelec trojk," je svoj pogled na mladega Slovenca ponudil Skip Bayless.

Skip Bayless | Avtor: Youtube Youtube

Kot dodaten razlog, zakaj si Luka ne zasluži toliko denarja, pa se je Skip še nekrat vrnil na letošnjo serijo proti njegovi najljubši ekipi Los Angeles Clippers: "Imel je prednost 2:0, pred sabo pa dve domači tekmi v razprodani dvorani. Na tretji tekmi so v prvi četrtini povedli za 19 točk! Če bi Larryju Birdu postregel z vodstvom 2:0 in prednostjo 19 točk ter dvema domačima tekmama, kaj misliš, da bi Larry naredil? Pokopal bi jih! Superzvezdnik, favorit za naziv MVP-ja, pa izgubi za deset točk in izgubi naslednjo domačo tekmo za 25 točk! Dobijo peto tekmo in nato pride domov na šesto tekmo in izgubi za 7 točk. Pa saj se menda hecaš!"

"Če pogledamo zadnjo četrtino vseh sedmih tekem, je metal komaj 35-odstotno iz igre. To ni dobro. To niso številke Larryja Birda. Za tri je metal 5-18, kar je 28 %, medtem ko je proste mete izvajal 5-10, kar je 50 %. Poleg tega vidimo, da je v vseh sedmih poslednjih četrtinah izvajal vsega 10 prostih metov, ker se boji v odločilni četrtini metati proste mete. Boji se air ballov. In ti mi praviš, da je Larry Bird?"

"Ne recite mi, da bo opravičil teh 207 milijonov, ker ne kaže, da je na poti nekakšne dominance. Za njega se ne more reči, da je on pravi človek. Da je on tisto, kar manjka ekipi. Če daš kateremukoli igralcu takšno vodstvo nad Clippers in on ne zmore dokončati zadevo, potem več kot očitno nekaj manjka. Četrte četrtine manjkajo!" je zaključil Bayless.

Komentarjev 12
  • Zadnjica94 18:38 14.avgust 2021.

    Ubistvu se kr strinjam s tem analitikom. Ceb men kdo dau vec miljonov zato da se naucim iz prostega meta kej zadet, bi zihr zadel. Brez posebnega truda. Ze zdaj mam pomoje bolsi procent kot doncic. Milslm 5/10 wtf je ...prikaži več to. To moj 5 letn sin zadane tako statistiko. Oni ga pa se placajo, da tam vse zajebe nakonc lol hahaha

  • sam1 08:29 14.avgust 2021.

    Ta analitik je na ravni 24TV Nove in zato so njegova natolcevanja nepredmetna.....

  • jakec1575 14:01 13.avgust 2021.

    Kar manjka Lukatu v primerjavi z Jordanom, Birdom, Magicom in Petrovičem, je disciplina neumornega treniranja. Naslalnja se na talent, ki je neizpodbiten, a v najtezjih tekmah je vazna konsistentnost zadevanja, ne talent.

Sorodne novice