Šport > Košarka
5254 ogledov

Dončićev krvnik sprejel pomembno odločitev

Luka Dončić in Kawhi Leonard Profimedia
Ameriški zvezdnik je razkril, kje bo nadaljeval kariero.

Klub Los Angeles Clippers je sporočil, da bo njihov zvezdnik Kawhi Leonard tudi v prihodnje igral za njih.

Klub ni razkril podrobnosti pogodbe, ameriški ESPN pa je poročal, da je z Leonardom sklenil nadaljnjo štiriletno sodelovanje, vredno 176,3 milijona dolarjev (150,2 milijona evrov), pri čemer ameriški košarkar lahko četrto sezono odide. Tridesetletni košarkar je letos zavrnil možnost, da bi za 36 milijonov dolarjev postal prosti igralec.

"Kawhi je neverjeten igralec in nepopustljiv garač, ki se vsak dan izboljšuje. Delimo si številne enake cilje, kamor spada tudi dolgoročno sodelovanje," je ob podpisu dejal predsednik košarkarskih operacij Lawrence Frank.

Luka Dončić "Ni vreden!" Šport Dežujejo čestitke, le on je znova udaril: "Luka si ne zasluži tega denarja!"

Lani je Leonard za LA Clippers igral drugo sezono. Odigral je 52 tekem, na katerih je dosegel povprečno 24,8 točke, 6,5 skoka in 5,2 podaje. Pri metu iz igre je bil 51,2-odstotno uspešen, medtem ko je bil izza črte prostih metov 88,5-odstoten.

Zadnjih osem tekem Clippersov v končnici je sicer zaradi poškodbe desnega kolena izpustil. Julija je prestal operacijo križnih vezi, zaradi česar bo začetek sezone 2021/22 najverjetneje presedel na klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice