Šport > Košarka
51745 ogledov

Butler zagrozil, kaj bo storil Dragiću, ko se srečata na parketu

dragić butler Profimedia
Odhod Gorana Dragića iz Miamija bo močno zaznamoval tudi vzdušje v slačilnici Miami Heat.

Eden tistih, ki bodo slovenskega košarkarja najbolj pogrešali, je njegov dober prijatelj in prvi zvezdnik moštva Jimmy Butler. "Rad ga imam na smrt. Želim si, da bi lahko z njim igral za vedno," je po porazu Miamija v finalu proti Los Angeles Lakers o Dragiću izjavil Butler.

Želja se mu na žalost ni uresničila, saj je Slovenec nepričakovano postal marioneta Miamija v pogajanjih za prestop Kyla Lowryja. Slovenski as je tako okrepil Toronto Raptors, čeprav za zdaj še ni znano, ali bo v prihajajoči sezoni res igral za kanadsko zasedbo.

dragić butler | Avtor: Profimedia Profimedia

Dragić in Butler sta v dveh sezonah stkala močne prijateljske vezi, njun odnos pa se bo po besedah Američana razvijal tudi v prihodnje.

Čeprav bo nekdanjega soigralca močno pogrešal, pa krilni košarkar vročice poudarja, da na parketu popuščanja ne bo.

"Če bo igral za drugo moštvo, ga bom prevzel v menjavi, izboril si bom prostor v raketi in ga povozil. Izsilil bom osebno napako in žogo položil tik ob njega, češ 'rad te imam, vendar nisi več član mojega moštva'," je nekdanjemu kapetanu slovenske izbrane vrste zagrozil Butler.

Na vprašanje, kaj mu bo glede Dragića najbolj ostalo v spominu, pa je ameriški košarkar odvrnil: "Kako enostavno je bilo igrati z njim in kako si je želel, da bi bili vsi uspešni. On je pravi zmagovalec. Njegova angleščina postaja precej boljša. Naučil me je veliko o Sloveniji, njegovi družini, vlogi očeta, ... Večno mu bom hvaležen za to."

"Kar zadeva košarko, vsi vemo, česa je sposoben. Najin odnos gre naprej. Še vedno mu dolgujem obisk v Sloveniji, letos poleti nisem mogel iti. Celo poletje sva bila v stiku prek aplikacije FaceTime. Ko je postalo jasno, da ne bova več soigralca, je bil to eden najtežjih pogovorov po zelo dolgem času. Želim mu samo najboljše."

butler dragić | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 1
  • Velma_Emmert 17:53 09.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦