Šport > Košarka
5488 ogledov

Tako je razpadla najdominantnejša NBA ekipa

green durant Profimedia
NBA zvezdnika sta v iskrenem pogovoru nalila čistega vina glede njunega famoznega prepira, ki je botroval razpadu franšize Golden State Warriors.

Kevin Durant in Draymond Green sta bila od leta 2016 do 2019 soigralca v eni najdominantenjših NBA ekip vseh časov Golden State Warriors.

V treh sezonah so bojevniki osvojili dva naslova NBA prvaka, po odhodu Duranta in ob poškodbah Stepha Curryja ter Klaya Thompsona pa je Golden State strmoglavil na dno zahodne konference.

K razpadu franšize je v veliki meri pripomogel spor med Duranton in Greenom, ki sta si skočila v lase na tekmi z Los Angeles Clippers 12. novembra 2018.

Bojevniki so imeli pri izidu 106:106 na voljo napad za zmago, a je Green ob vodenju prek celega igrišča zapravil posest žoge, ne da bi pri tem vrgel na koš. To je močno zmotilo Duranta, s katerim sta se na klopi zapletla v silovit prepir. Verbalno obračunavanje je bilo tako intenzivno, da so morali vmes poseči soigralci.

Green je med prepirom pod vprašaj postavil Druantovo vlogo v ekipi, pri čemer se je oprl na dejstvo, da so bojevniki še pred njegovim prihodom osvojili naslov prvaka (2015), nato pa v naslednji sezoni zrušili še rekord po številu zmag v rednem delu (73-9). Za povrhu je svojega soigralca ozmerjal s pi*ko.

durant green | Avtor: Epa Epa
Durant, dvakratni MVP finala z Golden Stateom, si je njegove besede vzel k srcu, zato si je želel, da bi se v moštvu o tem odkrito pogovoril in nesoglasja razrešili kot družina. Ker se to ni zgodilo, je po koncu sezone kot prost igralec zapustil ekipo in se pridružil Brooklyn Nets.

Akterja famoznega in odmevnega prepira, zaradi katerega je bil Green kaznovan s tekmo prepovedi, sta se pred dnevi soočila v oddaji Chips, kjer je Green nekdanjega soigralca vprašal, v kolikšni meri je incident pripomogel k njegovemu odhodu.

"Bolj kot za prepir je šlo za to, kako so se vsi, vključno s trenerjem Stevom Kerrom, obnašali, kot da se ni nič zgodilo. Bob Myers (generalni menedžer, op. a.) te je poskušal dsciplinirati, nato pa je pričakoval, da se bo s tem vse pometlo pod preprogo. Občutek sem imel, da je to res velika stvar za nas kot skupino, saj se doslej še nismo znašli v taki situaciji. Stvari bi morali razčistiti. Gledal sem dokumentrec The Last Dance (o Michaelu Jordani in dinastiji Chicago Bulls v 90. letih, op. a,) in ko Scottie Pippen ni želel vstopiti v igro, mu je celotna garderoba dala vedeti, da to ni bilo prav. Tudi mi smo to potrebovali. 'Dray, K., ni bilo prav, da je sploh prišlo do tega. Umijmo si roke in gremo dokončat nalogo'. Tega nismo storili. Poplesavali smo okoli tega. Zaradi vsega dogajanja sem se začel počutiti nelagodno. Želel sem si, da bi bili zares to, kar smo govorili, da smo. Družina, kjer je komunikacija na prvem mestu. Tega nismo pokazali. In to me je zmotilo bolj kot karkoli drugega," je svoje stališče pojasnil Durant.

Steph Curry Draymond Green Golden State Warriors Oracle | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Green se je na tem mestu strinjal, da je vodstvo s svojimi odločitvami zgolj prililo olje na ogenj. "Ko smo prispeli iz LA-ja, so mi uro in 45 minut dopovedovali, da se moram opravičiti. Odvrnil sem jim, da se bom pogovoril s K-jem, vendar mi ne bodo oni narekovali, kaj moram povedati. Uro in 45 minut so govorili cel kup neumnosti. Na koncu jim je postalo jasno, da ne bomo prišli nikamor, zato so se odločili, da bodo spet poskusili naslednji dan. Naslenje jutro so rekli 'zdaj si prespal, si se pripravljen opravičiti?' Povedal sem jim, da bodo vse skupaj poslali k vragu. 'Edina človeka, ki lahko to uredita, sva jaz in K. Ničesar ne morete storiti, samo poslabšali boste zadevo'. Po mojem mnenju so to tudi storili," je dejal, Durant pa je vskočil s pripombo: "Tukaj jaz tako mislim."

Ameriški krilni center, ki se je nekoč oklical za najboljšega obrambnega košarkarja vseh časov, je razkril še, kako se je odzval na grožnje s sankcijami. "Zagrozili so mi s tekmo suspenza. Debesedno sem se jim začel smejati v obraz. Bob mi je dejal, da to ni bila reakcija, na katero je upal ali pričakoval. Odvrnil sem, da se lahko smejem ali pa jih preklinjam. Ker se mi je zdelo njihovo početje smešno, sem izbral smeh. Zanimivo se mi zdi tudi iz tvojih ust slišati to, kar sem takrat povedal njim," je dejal Green.

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 18:15 21.avgust 2021.

    Ubogi Kevin, ubogi Durantek! Užaljen je bil revček! Še dobro, da ni Green belec, bi ga še rasizma obtožil! Pa tak zvezdnik, ki joka kot Gobert Rudi, ko mu mamica vzame igračko! Nazaj naj gre v geto pa naj tam ...prikaži več mulo kuha! Revež presran!!! Užaljen za vsak drek, a misli, da mu bodo še slino brisal!?

Sorodne novice