Šport > Košarka
3738 ogledov

Dončićev Dallas podpisal kar tri nove igralce

Luka Dončić Clippers Mavs Profimedia
Dallas Mavericks so svoj kader pred začetkom trening kampa razširili za kar tri nove igralce.

Nabor lige NBA skrbi, da se talenti, ki vstopajo v najmočnejšo ligo na svetu, enakomerno porazdelijo tudi po nekoliko slabših ekipah, ki v zadnjih časih ne beležijo najboljših rezultatov. Liga tako skrbi za zanimivost in izenačenost tekmovanja, obenem pa pomaga ekipam z manjšim trgom, ki si sicer težje privoščijo najboljše košarkarje na svetu.

Na začetku nabora nato ekipe poberejo smetano najboljših mladih igralcev vsake generacije, a vseeno se marsikdaj zgodi, da kakšen izjemen igralec ostane spregledan in je izbran šele ob samem koncu nabora, ali morda ostane celo neizbran.

V zgodovini lige je tako nastopilo kar nekaj odličnih igralcev, ki si jih na naboru ni izbrala nobena izmed ekip, a jih to vseeno ni ustavilo, da bi na koncu postali eni največjih vseh časov.

Ben Wallace | Avtor: Epa Epa

Le kdo se ne spomni legendarnega štirikratnega najboljšega obrambnega igralca lige (in morda najboljšega obrambnega igralca vseh časov) Bena Wallaca, ali legendo ekipe San Antonio Spurs Avery Johnsona, ki je bil eden najbolj zaslužnih pri vzponu te ekipe med eno najboljših zadnjih 25 let? John Starks, ki ga nobena ekipa ni želela izbrati, je nastopil celo na tekmi vseh zvezd ter bil izbran za najboljšega šestega igralca lige, medtem ko je trenutno morda celo najboljši igralec Toronta Fred VanVleet, ki, uganili ste, prav tako ni bil izbran na večer nabora.

Na podoben uspeh upajo tudi pri Dallas Mavericks našega Luke Dončića, ki so naznanili, da so podpisali pogodbe s tremi novinci, ki na letošnjem naboru niso bili med šestdeseterico izbranih.

Potem ko na letošnjem naboru zaradi prejšnjih menjav sploh niso imeli izbora, so pri Dallasu po Eugenu Omoruyiju podpisali še tri neizbrane novince, ki so v minulih dneh branili barve Dallasa na poletni ligi. To so Feron Hunt, Carlik Jones ter EJ Onu.

S tem je Dallas vsaj zaenkrat zaključil svoje kadrovanje pred začetkom ekipnega trening kampa, kjer bodo poleg omenjene četverice novi obrazi še Reggie Bullock in Sterling Brown, ki ju je ekipa podpisala po koncu lanske sezone, ter Moses Brown, ki je prišel iz Bostona v menjavi za Josha Richardsona.

Pri Dallasu bodo zagotovo izmed novih članov ekipe imeli največja pričakovanja od Bullocka, ki je že preverjen NBA igralec, vsekakor pa upajo, da so tudi v katerem izmed štirih novincev našli kak skrit talent, ki bo šel po stopinjah Wallaca, Johnsona, Starksa, VanVleeta...

 

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:35 24.avgust 2021.

    "Dončićev Dallas podpisal kar tri nove igralce", dragi novinar, osnove Slovenščine ti manjkajo!!!

Sorodne novice