Šport > Košarka
11728 ogledov

Ob predstavitvi igralcev legenda navdušeno govoril o Sloveniji

Jason Kidd Profimedia
Pri Dallasu so predstavili nove košarkarje.

Medtem ko Luka Dončić še uživa na dopustu, se v njegovem klubu že pripravljajo na novo sezono, pri Dallas Mavericks so tako medijem predstavili nove člane franšize iz Teksasa. Novi soigralci slovenskega zvezdnika bodo v novi sezoni Reggie Bullock, Sterling Brown, gre za košarkarja, ki imata dober odstotek zadetih metov za tri točke in naj bi tako izkoriščala Dončićeve podaje na zunanje položaje, in center Moses Brown. 

Poleg omenjene trojice se je pred sedmo silo znašel tudi Tim Hardaway Jr., ki mu je po minuli sezoni sicer potekla pogodba, a se je nato podpisal pod novo in tako podaljšal sodelovanje z Mavericks. 

Na predstavitvi je bil prisoten tudi novi trener Dallasa Jason Kidd, sicer eden izmed najboljših košarkarjev v zgodovini franšize. Ta je med drugim odgovoril tudi na vprašanje, kaj je 'odnesel' od  potovanj v Slovenijo in Latvijo, ko je s sodelavci obiskal prva zvezdnika ekipe Dončića in Kristapsa Porzingisa.

"Ko sem se včeraj pogovarjal s fanti, sem jim o potovanju najprej povedal to, da bi tudi sami morali opraviti takšen obisk. Gre za čudoviti državi, Luka je bil odličen gostitelj, enako tudi Kristaps. Ko ju vidiš na njunem 'teritoriju'... Gostoljublje je bilo neverjetno, hrana, vino... Po nekaj časa pozabiš na časovno razliko, bilo je super. Vidiš njuno sproščenost in zrelost v domačem okolju. Vesel sem, da smo opravili to pot, kot trenerju mi je pomagalo, da sem se pogovoril z obema. Bilo je neverjetno. Včasih ne izkoristimo teh priložnosti, da bi obiskali nekoga na njegovem domu. V ZDA to naredimo, gremo na primer v Miami, Chicago, to, da smo odšli tja, je bila zmaga," je potovanje na drugo stran Atlantika opisal Kidd.

Komentarjev 2
  • bogdan76 13:14 28.avgust 2021.

    KAM SO SKRILI DONČIĆA IZ KAMNIKA DAGA NEUGRABIJO AMERIČANI.

  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 09:53 28.avgust 2021.

    Se vidi, da Američani pojma nimajo o Evropejcih! Pravi, da je čudno za nekoga iz Evrope, da je tako tekmovalen! Še posebej na Balkanu je znano, da smo izredno tekmovalni, požrtvovalni in s čustvi pri tekmah! Naj pridejo enkrat na ...prikaži veča kakšno tekmo pa bodo videli! Ko bodo slišali in videli še navijače se bodo pa podelal v hlače!