Šport > Košarka
24527 ogledov

"Nekateri od tega bežijo, toda ne Luka Dončić"

Print screen
Dallas Mavericks so zmagali eno najpomembnejših tekem rednega dela letošnje NBA sezone.

Košarkarji Dallasa so v noči na ponedeljek po slovenskem času premagali Utah Jazz (114:100), neposredne tekmece za četrto mesto v zahodni konferenci, ki v končnici prinaša prednost domačega terena.

Luka Dončić NBA Šport Ključna tekma sezone: Dončić spet poslušal klice MVP, MVP

Luka Dončić je z 32 točkami (52% met iz igre, 57% za tri, 67% prosti meti), desetimi skoki in petimi podajami znova dokazal, da je igralec za velike tekme, kar je po zmagi izpostavil tudi trener teksaške ekipe Jason Kidd.

Ameriški strateg je sinoči dobil novo potrditev, da je 23-letni Slovenec rojen za igranje v soju žarometov, za povrhu pa mu pri tem pomagajo izkušnje, ki jih je kot golobradi najstnik pridobil v vrstah madridskega Reala.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
"Ko igralec pri tako mladih letih vstopi med profesionalce, ima že precej kilometrine in izkušenj s takšnimi trenutki. Nekateri igralci tega ne marajo. Luka je to sprejel z odprtimi rokami. Všeč mu je. Obožuje velik oder, obožuje takšne trenutke," je povedal Kidd in dodal: "Če gre za veliko tekmo, potem vem, da lahko računam nanj. Luka v tem uživa. Ponavljam, nekaterim igralcem je to všeč, drugim ne. Nekateri od tega bežijo, toda ne Luka. On to sprejema. Večkrat se je že znašel na velikem odru in se izkazal."

Dončić je Kiddovo zaupanje upravičil s sijajno strelsko predstavo, izkazal pa se je tudi s pomembnim košem v zadnjih sekundah polčasa, ko je ob zvoku sirene zadel trojko z zanj značilnim korakom nazaj in dvignil na noge dvorano American Airlines Center.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice