Šport > Košarka
19511 ogledov

Izjemni Luka razbil Lakers in LeBronu povzročil težave

Luka Dončić Profimedia
Dallas Mavericks so doma zanesljivo premagali LA Lakers s 128:110.

Košarkarji iz Teksasa so po zelo pomembni zmagi proti Utahu, z njo so se prebili na četrto mesto zahodne konference, gostili načete Los Angeles Lakers. Slednji so se znašli v velikih težavah in se še borijo za uvrstitev v play-in, za nameček vsega pa se je na zadnji tekmi poškodoval še LeBron James. Luka Dončić in kolegi so imeli tako lepo priložnost, da se le na zmago zaostanka približajo tretji ekipi Zahoda, Golden State Warriors so ob poškodbi Stepha Curryja izgubili tri tekme zapored.

Že po dveh minutah in pol tokratne tekme je klop Jezernikov posegla po minuti odmora. Slovenski zvezdnik je dosegel štiri točke, ob tretjem košu pa je asistiral za zabijanje Dwighta Powella, domači igralci so povedli s 6:0. Tudi posvet na klopi ni pomagal, po neuspešnem napadu gostov, je Luka še povišal prednost.

Kasneje je Dončić zadel še trojko in poskrbel za 13:4. Dosegel je tako že devet točk, preostale štiri je po njegovih dveh podajah dosegel Powell. A tu se Slovenec ni ustavljal. Ko je bil nato še dvakrat zapored natančen z metoma izza črte, je prednost narastla na +11. Do konca četrtine je bilo še skoraj šest minut. Dončić : Lakers 15:12, skupno pa 23:12.

Prednost se je nato ustalila okoli desetih točk naskoka, v zadnji minuti pa so domači vse skupaj nadgradili z osmimi zaporednimi točkami. Najprej sta trojki zadela Reggie Bullock in Josh Green, Maxi Kleber pa je po ulovljeni žogi pod svojim obročem stekel v napad in jo položil skozi obroč ob zvoku sirene. Prvih 12 minut se je tako končalo z izidom 43:25.

Luka je ob metu iz igre 7/11 dosegel 17 točk, zbral pa tudi po 5 skokov in asistenc. Statistika s katero bi bil marsikateri igralec zadovoljen tudi ob koncu tekme.

Začetek druge četrtine je Slovenec presedel, točkovna razlika med obema ekipama pa je še naprej naraščala. Po slabih petih minutah je po drugi trojki Davisa Bertansa v nizu narastla na +27, nato je met za tri točke zadel še Spencer Dinwiddie. Ob tem se je na semaforji izpisal izid 63:33.

Luka se je na parket vrnil za zadnjih pet minut in pol v prvem polčasu. Svoj strelski učinek je še popravil s šestimi zadetimi prostimi meti iz prav toliko poizkusov, nato pa zadel še enkrat iz igre. Po drugi četrtini, ki se je končala z rezultatom 82:56, je imel v svoji statistiki že vpisanih 25 točk, 2.9 manj od svojega povprečja. K temu je dodal še 5 skokov, 6 podaj in ukradeno žogo.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Tretjo četrtino je Dončić odprl z dvema asistencama, obakrat je akcijo zaključil Powell, ko je nato dodal še tretjo za trojko Doriana Finney-Smitha, so Mavericks prišli do takrat največje prednosti na dvoboju pri +34. Že pred tem je Ljubljančan s prodorom pod koš dosegel dve točki, zbral pa je tudi dva skoka v obrambi. Od trojnega dvojčka so ga tako ločile tri ulovljene žoge in podaja.

Slednjo je hitro zbral ob košu Jalena Brunsona, že sedem minut pred koncem tretje četrtine pa je po skoku v napadu in takojšnjem košu prišel do 32 točk ter 10 skokov in asistenc.

Do konca tretjih 12 minut, ki so se končale s 113:84, vmes je Dallas sicer že vodil s 37. točkami razlike, je Luka zbral 34 točk, 12 ulovljenih žog, 12 podaj in ukradeno žogo. Ob visoki prednosti in dejstvu, da bo Dallas naslednjo tekmo odigral že v noči s srede na četrtek po slovenskem času, ni bilo več za pričakovati njegove vrnitve na igrišče.

Zadnjo četrtino so gostje odprli z delnim izidom 7:1, a realnih možnosti za preobrat ni bilo. Domači so sicer nekoliko popustili, vendar na polovici četrtine še vedno vodili s +19, bližje pa gostom ni uspelo priti do trojke Talena Hortona-Tuckerja, ki je tri sekunde pred zadnjim piskom sirene poskrbel za končnih 128:110.

Še šest domačih košarkarjev je poleg Dončića preseglo mejo desetih točk, 17 jih je zbral Bullock, 14 Bertans. Pri Lakers je Malik Monk dosegel 28 točk, Russell Westbrook 25.

Dallas se je z zmago utrdil na četrtem mestu Zahoda, Lakers so izpadli iz prve deseterice, James in kolegi pa so se tako znašli v velikih težavah. Z 11. mestom namreč zaostajajo tudi za play-inom, ki bi jim še omogočal uvrstitev v prvi krog končnice.

Komentarjev 3
  • Debora_McKnight 13:15 30.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Avatar pantani
    pantani 07:27 30.marec 2022.

    Mulc je dobr,ni kej.

Sorodne novice