Šport > Košarka
16845 ogledov

Dončić ga je poslal v drugo dimenzijo, to potezo morate videti!

1/4
Print Screen
Slovenski košarkar je tokrat osramotil nekdanjega soigralca.

Dallas Mavericks nadaljujejo uspešno serijo pod taktirko fenomenalnega Luke Dončića. Tokrat so bili Teksašani, ki so zmagali pet od zadnjih šestih tekem, s 120:112 boljši od Cleveland Cavaliers.

Slovenski branilec je tokrat za las zgrešil trojnega dvojčka s 35 točkami, devetimi skoki in 13 podajami. Dončić je na tekmi znova navduševal s strelsko formo, saj je bil kar 54-odstoten iz igre (14/26), 50-odstoten za tri (3/6) in nezgrešljiv na črti za proste mete (4/4).

Luka Dončić "Slovenski večer" Šport Noro, kaj je tokrat pričakalo Luko! Dončić nato ponižal nekdanjega prijatelja

Tekma kakopak ni minila brez ščepca Lukove čarovnije, njegova tarča pa je tokrat postal nekdanji košarkar Dallasa Moses Brown.

Dončić je s pomočjo bloka soigralca Dwighta Powella pobegnil svojemu branilcu in prodrl v raketo, kjer ga je bil primoran prevzeti 218 cm visoki Brown. Slovenec se je ustavil pod obročem in najprej dvakrat s finto nakazal met, nato pa še podajo navzven.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Košarkar Clevelanda se je ob vragolijah Dončića tako zmedel, da ni več vedel, kaj se dogaja. Pri tem se je obrnil za 180 stopinj in pogledoval po parketu, kjer za vraga je pristala žoga, Luka pa je medtem neovirano zadel za novi dve točki in znižanje zaostanka za 49:52.

Dvaindvajsetletni ameriški center je po tekmi pojasnil, zakaj je Dončića tako težko pokrivati. "Igro vidi z drugo hitrostjo, ima sposobnost, da jo upočasni in ima popoln nadzor nad dogajanjem. Zares težko ga je pokrivati globoko znotraj rakete, kjer naj bi vrgel na koš, potem pa poda navzven. Tega se zavedam, zato je pomembno, da ostanem na tleh. To bo treba obrniti v naš prid, naslednjič moramo biti boljši," je dejal Brown.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice