Šport > Košarka
9037 ogledov

Lukov mentor izbral najboljšo evropsko peterko vseh časov, je v njej tudi Luka?

Dirk Nowitzki Luka Dončić Profimedia
Legendarni Dirk Nowitzki je izbral idealno postavo iz Evropejcev, ki so kdaj igrali v ligi NBA. V njej je seveda bilo mesto tudi za njegovega varovanca Luko Dončića.

Nedolgo nazaj se je na družabnih omrežjih pojavila anketa, ki jo je pripravil profil "NBA Europe", v kateri so lahko navijači z vseh koncev sveta glasovali v izboru za najboljši dve peterki Evropejcev, ki so kdaj igrali v NBA ligi.

Izmed dvajsetih košarkarjev je bilo moč glasovati tudi za dva Slovenca, saj sta se na seznamu dvajsetih najboljših Evropejcev v zgodovini lige NBA znašla Goran Dragić in Luka Dončić.

V anketo pa se je vključil tudi eden igralec s seznama, saj je svoji prvi dve peterki izbral tudi legendarni košarkar NBA ekipe Dallas Mavericks, Dirk Nowitzki.

Nemec, ki je celotno kariero igral za Mavericke iz Dallasa, v prvi peterki ni uvrstil sebe (pa čeprav mu je zagotovo tam mesto), je pa zato izbral svojega naslednika in novega "kralja Dallasa", našega Luko Dončića, kateremu je bil svojo zadnjo sezono celo mentor, postala pa sta tudi odlična prijatelja.

Dirk Nowitzki Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Zanimivo je, da pa Luki družbe v prvi postavi ni delal še en aktualni zvezdnik lige NBA Nikola Jokić, pa čeprav je ob Dirku in Giannisu Antetokounmpu edini košarkar s seznama z naslovom MVP-ja lige.

Nemec se je rajši odločil, da bo pozicijo centra namenil legendarnemu Špancu Pau Gasolu, medtem ko je ob bok Luki in Giannisu v prvo postavo uvrstil še Tonyja Parkerja in Dražena Petrovića.

Jokić se je tako moral zadovoljiti šele z uvrstitvijo v drugo postavo, kjer bi mu pod košem delal družbo še Arvydas Sabonis. Omenjenemu dvojcu pa je v postavo dodal še Predraga Stojakovića, Tonija Kukoča in svojega rojaka Detlefa Schrempfa.

Brez Dirkovega glasu so tako ostali Vlade Divac, Marc Gasol, Boris Diaw, Šarunas Marčiulionis, Rudy Gobert, Hedo Turkoglu, Dino Rađa, Mehmet Okur ter seveda naš Goran Dragić.

Komentarjev 1
  • Tammy_Khang 11:29 02.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice