Šport > Košarka
33329 ogledov

"Grški čudak" si bo zapomnil dan, ko je prekrižal pot Dončiću

Print Screen
Luka Dončić je v neposrednem dvoboju nadigral dvakratnega MVP-ja lige NBA.

Dallas Mavericks so vpisali novo pomembno zmago v lovu na čim boljše izhodišče v prihajajoči končnici lige NBA. Tokrat so morali premoč varovancem Jasona Kidda priznati branilci naslova Milwaukee Bucks.

Zaključek tekme je minil v znamenju neposrednega dvoboja med Lukom Dončićem in dvakratnim MVP-jem lige NBA Giannisom Antetokounmpom. Krajši konec je potegnil "grški čudak", ki v obrambi ni bil kos razpoloženemu slovenskemu asu.

Luka Dončić NBA Šport Luka nadigral Antetokounmpa, pomembna zmaga Dallasa

Košarkarji Dallasa so v ključnih minutah zadnje četrtine napeli vse svoje moči, da bi Antetokounmpa prisilili v prevzemanje Dončića, kar se je izkazalo za zmagovalno strategijo. Dallas je po zaostanku z 90:91 uprizoril delni izid 11:2 in si s tem priigral zadostno prednost za relativno miren zaključek srečanja.

Dončić je uvodni minuti zadnje četrtine preživel na klopi, nato pa se je vrnil v igro, kjer je nemudoma zadel trojko za prednost gostujoče ekipe.

Njegova žrtev je postal Antetokounmpo, ki je bil Slovenca primoran prevzeti po bloku Dwighta Powella. Dončić je 211 centimetrov visokega Grka, sicer enega najboljših obrambnih košarkarjev na svetu, vrgel iz tira s preigravanjem med nogami, nato pa stopil korak nazaj in zadel trojko pred Giannisove iztegnjene roke. 

 

Po dveh uspešno izvedenih prostih metih (95:91) se je Dončić že v naslednjem napadu spet znašel iz oči v oči z "grškim čudakom". Tudi tokrat mu je do tega z blokom pomagal Powell. Dončić se ni odločil za met, temveč je prodrl pod koš, nato pa podal navzen povsem odkritemu Dorianu Finney-Smithu, ki je bil natančen za tri.

 

Milwakuee se je poskušal prilagoditi tako, da je Giannis v obrambi prevzel Finney-Smitha, a je imel Dončić odgovor na njihovo strategijo.

Namesto Powella je blok postavil Finney-Smith, tako da je bil Giannis še enkrat več prisiljen v pokrivanje Slovenca. Taktika je spet obrodila sadove, Dončić je namreč Grku pobegnil pod obroč in nato podal v kot Reggieju Bullocku, ki je zadel novo trojko za Dallas (101:93). 

 

Slovenski organizator igre je proti Milwaukeeju zbral 32 točk, 15 skokov, osem podaj in tri ukradene žoge. Niz tekem, na katerih je dosegel najmanj 30 točk, je s tem podaljšal na pet. Še tretjič v sezoni je na eni tekmi vpisal vsaj 30 točk in 15 podaj, kar mu je letos uspelo tolikokrat kot vsem ostalim NBA igralcem skupaj. 

Antetokounmpo je bil prvi strelec Milwaukeeja z 28 točkami, temu je dodal še deset skokov, dve podaji in dve ukradeni žogi.

Komentarjev 3
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 15:20 04.april 2022.

    Po zelenkotu pride nov neonazzi po merah senilneža Bidena!!

Sorodne novice