Šport > Košarka
27969 ogledov

Porzingis še nikoli tako neposredno o Dončiću: "Glede naju ..."

Dončić Porzingis Profimedia
Nekdanji zvezdnik Dallasa je razčistil vse dvome glede njegovega domnevno napetega odnosa z Lukom Dončićem.

Latvijski center Kristaps Porzingis je v dresu Washingtona, kateremu se je v odmevni rošadi na NBA tržnici pridružil pred sedmimi tedni, odigral eno ključnih vlog ob zmagi nad njegovo nekdanjo ekipo (135:103).

Porzingis je ob slavju moštva iz prestolnice nad Dallasom prispeval 24 točk, devet skokov in štiri podaje.

Pri Dallasu je bil najbolj razpoložen Luka Dončić s 36 točkami, sedmimi skoki in šestimi podajami, a tudi on ni mogel preprečiti nepričakovanega poraza njegovega moštva.

Luka Dončić NBA Šport Tako se je končalo prvo srečanje Dončića in Porzingisa

Mavsi bi se z zmago nad čarovniki utrdili na tretjem mestu zahodne konference, tako pa so nazadovali na četrto. Z enakim številom zmag in porazom manj so tretji spet Golden State Warriors, katerih serija porazov šteje že štiri zaporedne tekme.

Goran Dragić NBA Šport Dragić v odločilni akciji povsem odprt, a mu zvezdnik ni želel podati žoge

Porzingis je na druženju s predstavniki sedme sile poudaril, da je zelo užival ob igranju proti nekdanji ekipi, beseda pa je ob tem nanesla tudi na Dončića, s katerim sta si pred tekmo delila prijateljski objem.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Ko so ga novinarji vprašali o napačnih predstavah glede njegovega časa v Dallasu in odnosu s prvim zvezdnikom teksaške ekipe, je 26-letnik odvrnil: "To, da se z Lukom nisva razumela izven igrišča. Med nama ni prav nobenega problema. Odlično se razumeva. Vedno sva se družila. To je bila po mojem najbolj napačna predstava o nama," je dodal.

"Luka je super fant, rad se druži z drugimi igralci. Je zelo umirjen. Težko se je slabo razumeti z njim. To je vse, kar bi rad povedal. Včasih se pač ne izide tako, kot bi si želeli. Je, kar je. Lepo je bilo igrati s takšnim generacijskim talentom, kot je on. A to je zdaj v preteklosti in vesel sem, da sem tukaj in imam priložnost igrati za Washington," je povedal Latvijec.

"Tekma je bila zelo zabavna od samga začetka," je nadaljeval Porzingis, ki je dosegel skoraj polovico vseh točk njegovega moštva v prvih šestih minutah igre. "Super je bilo igrati proti nekdanji ekipi. Poznajo moje prednosti in slabosti. Zanimalo me je, kako bodo igrali proti meni."

"Kje, kaj, kako?!" Šport Dončić ga je poslal v drugo dimenzijo, to potezo morate videti!

"V Dallasu sem doživel veliko lepega. Zelo sem se zabaval. Povezal sem se z veliko ljudmi in pogrešam odnose, ki smo jih zgradili. Ni se izšlo po pričakovanjih. Pride tako v življenju. Na Dallas me vežejo pozitivni spomini. Vsi so bili zelo prijazni z mano. To je samo posel. Pogrešam ljudi in odnose. Pogrešam tudi vreme v Dallasu."

Kristaps Porzingis

Komentarjev 1
  • Tammy_Khang 11:15 02.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎