Šport > Košarka
2750 ogledov

Na sporedu ena pomembnejših tekem sezone, Gogi ostal brez nje

Goran Dragić Profimedia
Goran Dragić ne bo mogel pomagati svoji ekipi.

V noči iz sobote na nedeljo se bosta pomerili franšizi Brooklyn Nets in Atlanta Hawks. Za obe moštvi bo dvoboj izjemno pomemben, saj se v tekmo podajata s povsem enakim razmerjem med zmagami in porazi (40-37). Nets so osmi v vzhodni konferenci, Hawks deseti, med obema se nahajajo še Charlotte Hornets z istim izkupičkom.

Za vse tri ekipe je boj za šesto mesto, ki še prinaša avtomatično uvrstitev v prvi krog končnice, sicer že izgubljen, a tudi pozicije pred play-inom niso niti malo nepomembne. Sedmouvrščeni po rednem delu sezone, to je trenutno Cleveland z dvema zmagama več, se bo namreč za uvrstitev v play-off na domačem igrišlu pomeril z osmim, poraženec iz tega dvoboja pa bo imel še eno priložnost, čakal ga bo obračun z zmagovalcem tekme med devetim in desetim moštvom sezone. Slednja tako za končnico potrebujeta dve zmagi, sedmi in osmi pa eno na dveh odločilnih tekmah.

Prav tekma v Atlanti bi tako že znala v lepi meri odločati o razvrstitvi za play-in. Tega se v obeh franšizah dobro zavedajo, Nets pa bodo morali v dvoboj kreniti brez nekdanjega kapetana slovenske reprezentance, ki ima po prihodu v Brooklyn kar zajetno minutažo pod taktirko nekdanjega mentorja Steva Nasha. Goran Dragić bo sicer izjemno pomembni dvoboj izpustil zaradi zdravstvenih in varnostnih protokolov v povezavi s koronavirusom.

Dvoboj se bo sicer začel ob pol drugi uri zjutraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice