Šport > Košarka
9084 ogledov

Dallas po odlični igri Dončića ostaja v boju za tretje mesto

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so s 131:113 slavili v gosteh pri Detroitu.

Luka Dončić in soigralci se še potegujejo za tretje mesto v zahodni konferenci, pred gostujočim dvobojem z Detroit Pistons so za Golden State Warriors zaostajali za zmago in imeli en poraz več. Tudi zmaga proti na papirju precej slabšemu tekmecu jim tako še ne bi prinesla preboja na tretjo pozicijo, v zadnjih treh tekmah sezone morajo košarkarji iz San Francisca doživeti en poraz več od čete Jasona Kidda.

Po izenačenem začetku je Dallas na polovici četrtine z delnim izidom 10:2 prvič pobegnil tekmecu. Dončić je v tem nizu sodeloval pri vseh koših gostov, dosegel je sedem točk in podal za trojko Doriana Finney-Smitha, Mavericks pa so se oddaljili na 20:12.

A drugo polovico so košarkarji iz Teksasa odigrali slabeše, Detroit se je najprej približal z uspešnimi meti za tri točke, po dveh prostih metih odličnega novinca Cada Cunninghama pa je v zadnji minuti prve četrtine celo povedel. Luka je 3.4 sekunde pred zadnjim piskom sirene v prvih 12 minutah zbral svojo četrto asistenco za zabijanje Marquesa Chrissa, a so Pistons še uspeli odgovoriti. Za vodstvo domačih s 34:32 je poskrbel Saben Lee.

Slovenski zvezdnik, ki je ob odhodu na klop že vknjižil 12 točk, pet skokov in štiri podaje, je začetek druge četrtine presedel ob igrišču. Po treh minutah je domači trener Dwane Casey že vzel minuto odmora. Jalen Brunson, Spencer Dinwiddie in Josh Green, slednji je zadel trojko, so namreč poskrbeli za vodstvo Dallasa s 45:38.

Posvet na klopi je pomagal, Luka se je na parket tako na polovici četrtine vrnil le pri vodstvu za eno točko. Kasneje je svojo 13. in 14 točko dosegel s črte prostih metov, sledili sta še dve asistenci, po drugi je Reggie Bullock drugič na tekmi poskrbel za +8 Dallasa. S trojko, drugo iz dveh poizkusov, je odgovoril center Detroita Isaiah Stewart, ki je vpisal šele 10. in 11. uspešen met za tri točke v celotni sezoni. Končni izid polčasa je z novima prostima metoma (7/11) postavil Dončić. Bilo je 65:58.

Luka je zbral 16 točk, pet ulovljenih žog, šest asistenc. Tri točke manj je dosegel Brunson, 11 pa Dinwiddie.

Andraž Zalar V Dallasu Šport Drugi Slovenec pri Mavs: "Prvi stik z Luko je bil za oba zanimiv"

Tretjo četrtino je Dončić odprl s sedmo podajo, sledil je šesti skok, kasneje pa je z metom iz obrata poskrbel za 72:60. Nato so mu sodniki hitro dosodili dva prekrška, skupno je bil po štirih minutah drugega polčasa že pri štirih osebnih napakah. Kidd je Slovenca pustil na parketu.

Luka je v naslednji minuti že prišel do dvojnega dvojčka, z 10. asistenco je namreč zaposli Bullocka, ki je z metom za tri točke postavil izid 82:69.

Edino težavo v igri Slovenca so predstavljale izgubljene žoge, po že njegovi šesti napaki na tekmi so se Pistons približali na -7. A sledilo je pet točk Dončića, po ukradeni žogi pa je podal še za zabijanje Finney-Smitha. Na semaforju se je izpisalo 93:77. Luko sta le še dva skoka ločila od trojnega dvojčka.

Cunningham je v zadnji sekundi tretje četrtine zadel met za tri točke in svojo ekipo približal na 86:99. Dončić je pred zadnjo četrtino, ki jo je tradicionalno začel na klopi, v svojo statistiko vpisal 24 točk, 8 ulovljenih žog in 12 asistenc.

Dallas je ohranjal priigrano prednost, veliko zaslug za to je imel s tremi zadetimi trojkami Latvijec Davis Bertans. Pol minute pred polovico četrtine se je Luka na parket tako vrnil pri izidu 112:100.

Po njegovi 13. podaji je pet minut pred koncem tekme Green zadel izza črte in prvič na dvoboju Mavs popeljal do +18. Minuto kasneje je Slovenec zadel za 120:102, nato pa je sledila še izjemna podaja za trojko Finney-Smitha. Ta je prednost gostov dvignil na 21 točk. Vprašanje o zmagovalcu je bilo odločeno. 

Luka se je na klop vrnil že dobri dve minuti pred zadnjim piskom sirene. Ob zmagi s 131:113 je vknjižil 26 točk, 8 skokov, 14 asistenc in ukradeno žogo. Brunson je k zmagi prispeval 24 točk, mejo desetih pa so presegli še Finney-Smith, Dinwiddie (oba 13), Green in Chriss (oba 12).

Pri Detroitu je Cunningham zbral 25 točk, Stewart 19 (14 skokov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice