Šport > Košarka
4643 ogledov

Giannis o Luki: "Včasih lahko vse narediš prav, toda on ..."

Dončić Giannis Profimedia
Grški košarkar po porazu z Dallasom ni skoparil s pohvalami na račun Luke Dončića.

Branilci naslova v ligi NBA Milwaukee Bucks so v nedeljo izgubili proti Dallas Mavericks. Teksašane je do uspeha vodil Luka Dončić, ki je v ključnih trenutkih srečanja uspel zasenčiti Giannisa Antetokounmpa.

"Odigrali smo solidno, toda Luka je res zelo nadarjen, izjemen košarkar. Vedno izbere pravo podajo in sprejema dobre odločitve. Včasih lahko vse narediš prav, a bo nasprotnik vseeno odigral tako dobro tekmo," je komentiral dvakratni najkoristnejši igralec lige.

Luka Dončić NBA Šport Luka nadigral Antetokounmpa, pomembna zmaga Dallasa

"Luka je eden najbolj nadarjenih igralcev v ligi, bržkone eden najbolj nadarjenih ljudi, ki so kdajkoli igrali to igro," je bil nad kvalitetami slovenskega branilca očaran Antetokounmpo. "Imel bo svoje večere, ko ga bo preprosto nemogoče zaustaviti. Poskušali smo mu otežiti delo, a odigral je zelo dobro," je dodal.

Nikola Jokić Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Antetokounmpo in Dončić sta poleg Nikole Jokića najslavnejša izvozna produkta košarkarske šole na stari celioni. "Stopamo po stopinjah Dirka Nowitzkega, Manuja Ginobilija, Tonyja Parkerja, Paua Gasola. To so igralci, ki so prišli pred nami. Dražen Petrović, Toni Kukoč, če se ozremo še nekoliko dlje nazaj," je o prevladi evropskih košarkarje dejal grški zvezdnik.

"Nikola Jokić, Domantans Sabonis, Rudy Gobert, Joel Embiid, Luka in jaz zelo lepo zastopamo preostali del sveta ion dokazujemo, da so tudi tujci lahko najboljši igralci v svojih moštvih oziroma med najboljšimi v ligi. To bomo počeli tudi v prihodnje, še naprej vodili z zgledom in tlakovali pot drugim mednarodnim igralcem, ki se nam bodo pridružili v prihodnosti. Občutek imam, da bo v času naših upokojitev ligo tvorilo od 40 do 50 odstotkov mednarodnih igralcev," je napovedal 27-letnik.

Padale čeljusti Šport "Grški čudak" si bo zapomnil dan, ko je prekrižal pot Dončiću

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.