Šport > Košarka
98479 ogledov

Dončić ni človek, legenda v šoku: "Trikrat sem si moral pogledati"

Print Screen
Športni svet se klanja novi dih jemajoči potezi Luke Dončića.

Dallas Mavericks so na srečanju z Detroit Pistons vpisali že 50. zmago v letošnji sezoni (50-30) in z Golden State Warriors (50-29) ostajajo v boju za tretje mestvo zahodne konference. 

Luka Dončić NBA Šport Dallas po odlični igri Dončića ostaja v boju za tretje mesto

Luka Dončić je na gostovnaju v Detroitu zbral 26 točk, osem skokov in 14 podaj, toda strelsko ni bil najbolje razpoložen, saj je zadel le 38-dostotkov met iz igre (8/21) in le dva od 11 poskusov za tri točke (18%). Nemirno roko je imel tudi na črti za proste mete, kjer je zadel 61,5-odstotka vseh metov (8/13).

Kljub Dončićevi skromnejši strelski predstavi, kar je v zadnjem obdobju prava redkost, so košarkarji Dallasa zlahka upravičil vlogo favorita in potrdiil status ene najboljših ekip na zahodu, če ne kar v celotni ligi NBA.

NBA Šport Lakersov ne reši niti teorija, rdeča luč za Dragića

Dallas je po številu zmag na zahodu izenačen z Golden Statom, pred njim so Memphis Grizzlies (55-24) in Phoenix Suns (63-17). Na vzhodu se z več zmagami od Dončića in druščine lahko pohvalijo samo Miami Heat (52-28), z enakim izkupičkom kot Dallas pa se ponašajo še Boston Celtics (50-30). Zmago manj od Teksašanov imajo branilci naslova, trenutno tretja ekipa vzhoda, Milwakuee Bucks (49-30).

"Mislim, da je kar impresiven," je o izkupičku njegovega moštva v rednem delu sezone dejal Dončić. "Vem, da smo sezono začeli malce počasi. Toda redni del ima 82 tekem. Sezona je dolga. Imeli bomo vzpone in padce. Ponosen sem na to, kako smo igrali. Upam, da pridemo do 52 zmag," je dodal slovenski košarkar.

Andraž Zalar V Dallasu Šport Drugi Slovenec pri Mavs: "Prvi stik z Luko je bil za oba zanimiv"

Dončić je v Detroitu vpisal novega dvojnega dvojčka, najbolj pa je izstopala njegova spektakularna podaja za hrbtom Dorianu Finney-Smithu. Slovenski košarkar je ob prodoru pod obroč domačega moštva znova dokazal, da ima oči na hrbtu, saj je brez pogleda našel povsem odkritega soigralca, ki mu ni bilo težko zadeti za tri točke.

Donćić je v akciji dobre tri minute pred koncem najprej lepo preigral Killiana Hayesa, pri tem nase potegnil še enega obrambnega košarkarja, nato pa namesto sebičnega poskusa zabijanja, ki bi se bržkone končal z osebno napako, raje podal soigralcu.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Vljudno vabljeni na čarovniško predstavo Luke Dončića. Sedite in uživajte," se glasi eden od zapisov v poplavi odzivov na Dončićev najnovejši podvig. "Kako? Luka, kako?" se je spraševal nek uporabnik twitterja, drugi pa je dodal: "Oči ima na hrbtu, to je znanstvena fantastika!"

Poteza je navdušila tudi superzvezdnika ameriške lige NFL, podajalca moštva Kansas City Chiefs Patricka Mahomesa. Nekdanji najkoristnejši igralec (MVP) superbowla je Dončićevo akcijo delil na svojem profilu s pripisom: "Trikrat sem moral pogledati, da sem ugotovil, kako je to naredil."

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.