Šport > Košarka
18293 ogledov

Luka prejel odlično novico, nato eno izjemno zaskrbljujočo

Luka Dončić Profimedia
Luka je najprej izvedel, da je bil znova izbran za igralca tedna, preden je dobil najnovejše novice v zvezi s svojo poškodbo.

Liga NBA je razglasila še zadnje Igralce tedna letošnje sezone. V poslednjem tednu rednega dela sezone (4.-11. april) sta tako po mnenju lige najbolj blestela igralec Philadelphie 76ers Joel Embiid na Vzhodu ter naš Luka Dončić na Zahodu.

Embiid je v zadnjem tednu znova dokazal, zakaj je najresnejši konkurent Nikoli Jokiću v borbi za naziv MVP, saj je na zadnjih štirih tekmah povprečno z 38,7 točkami in 14,3 skoki svojo ekipo vodil do treh zmag.

Dončić pa je na zadnjih treh tekmah sezone povprečno dosegal 30,3 točk, 9 skokov in 10 asistenc, obenem pa je ekipo Dallas Mavericks popeljal do treh zmag.

Luka je bil tako še tretjič letos izbran za najboljšega na Zahodu, s čimer se je na samem vrhu izenačil z Devinom Bookerjem in Karl-Anthony Townsom, ki sta prav tako po trikrat prejela prestižno nagrado.

Še posebej je tokrat odmevala Lukova predstava na tekmi proti Portland Trail Blazers, ko je v tretji četrtini dosegel kar 25 točk, v zadnji četrtini pa se ob ogromni prednosti sploh več ni vrnil na igrišče, a je tekmo vseeno zaključil z 39 točkami, 11 skoki in 7 asistencami.

Prav tako je Luka svojo ekipo suvereno popeljal do statusa četrtega nosilca na Zahodu, kjer jo bo v prvem krogu sezone pričakal peti Utah, dolgo pa je Dallas držal celo v igri za mesto tretjega nosilca.

 

Upajo, da bo pripravljen za končnico

Toda tik pred začetkom končnice kljub odlični formi njihovega najboljšega igralca ter izjemni seriji, katero so nanizali v zadnjih mesecih, v Dallasu stanje ni nič kaj optimistično. Dončićev status za prvo tekmo dvoboja prvega kroga končnice proti Utahu, ta bo na sporedu v soboto, namreč še vedno ni znan.

Kot so za portal ESPN sporočili iz teksaške zasedbe, so pri pregledu z magnetno resonanco potrdili, da je Dončić utrpel poškodbo leve mečne mišice. V ekipi sicer upajo, da bodo zvezdniškega organizatorja igre pripravili za uvodni krog končnice, a prve napovedi niso nič kaj optimistične.

Strokovni štab Dallasa še ni določil urnika njegove vrnitve na parket, pri njegovem statusu pred prvo tekmo končnice pa piše zgolj "bo še odločeno". Čakanje se tako nadaljuje, navijači pa si lahko trenutni status tolmačijo kot, morda bo nared že v soboto, morda pa je že zaključil sezono. Pri podobnih poškodbah je sicer zelo nehvaležno kaj napovedovati, saj se lahko nemudoma pozdravijo, lahko pa se tudi strašno zavlečejo.

Dončić se je sicer poškodoval na zadnji tekmi rednega dela sezone severnoameriškega košarkarskega prvenstva proti San Antonio Spurs v nedeljo. Slovenski košarkar je v tretji četrtini nerodno pristal pri poskusu podaje, njegov obraz se je v istem hipu spačil od bolečine, Dončić se je prijel za levo nogo ter pustil navijače Dallasa v šoku.

Luka Dončić NBA Šport Izbrali najboljše Evropejce vseh časov: kje je Dončić? Luka Dončić Bitka s časom Šport Nove podrobnosti o Dončićevi poškodbi Luka Dončić Šok Šport Dončić sploh ne bi smel zaigrati, zgodila se je katastrofa Luka Dončić Kakšna smola Šport Luka blestel, nato na zadnji tekmi pred končnico odšepal v garderobo
Komentarjev 1
  • Patricia_Collier 11:52 12.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice