Šport > Košarka
3230 ogledov

Prišla je dobra novica za Dončića

Luka Dončić Profimedia
Slovenski as lahko nastopi na zadnji tekmi rednega dela sezone.

Pisarna NBA lige je razveljavila tehnično napako, ki jo je Luki Dončiću na zadnji tekmi dosodil sodnik Tony Brothers. Slovenski zvezdnik se je tako izognil avtomatičnemu suspenzu ene tekme in bo imel tako pravico zaigrati na zadnjem dvoboju Dallasa v rednem delu sezone proti San Antoniu.

Nad Dončićem je bil v zaključku prve četrtine obračuna s Portlandom sicer storjen očiten prekršek, a ga sodniška trojka ni dosodila. Luka se s tem ni kar tako sprijaznil in je delilce večkrat vprašal, zakaj niso zapiskali. Brothers je imel dovolj njegovega poizvedovanja in se odločil za tehnično napako. Ta bi bila njegova 16. v sezoni, omenjeni 'izkupiček' pa prinaša kazen neigranja na naslednji tekmi.

Na stran Slovenca so stopili številni navijači, a tudi eden od največjih zvezdnikov lige Kevin Durant. Slednji je na twitterju prav tako resno podvomil o pravilnosti početja sodnikov.

Luka Dončić Saj to ni res! Šport Tudi Durant ne more verjeti, kaj počnejo Dončiću Luka Dončić Znova izjemen Šport Luka ni uspel obdržati obljube, predčasno je sklenil redni del sezone

V končnici bo Luka startal z ničle v rubriki tehničnih napak, košarkarji v play-offu pa morajo izpustiti naslednjo tekmo po sedmih 'tehničnih'.

Dvoboj med Dallasom in San Antoniom se bo začel ob 2.30 zjutraj po slovenskem času, Mavericks imajo še možnost, da se uvrstijo na tretje mesto zahodne konference. Njihovi nasprotniki v prvem krogu končnice bodo košarkarji Utaha ali Denverja, Dončić in kolegi pa bodo imeli prednost domačega igrišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice