Šport > Košarka
12624 ogledov

Dončić sploh ne bi smel zaigrati, zgodila se je katastrofa

Luka Dončić Profimedia
V Dallasu se je začela bitka s časom po poškodbi Luke Dončića na zadnji tekmi rednega dela sezone.

Dallas Mavericks so za slovo od rednega dela sezone premagali San Antonio Spurs (130:120), njihov uspeh pa je zasenčila poškodba Luke Dončića. Slovenec je bil eden najbolj razigranih košarkarjev na parketu, ko ga je v tretji četrtini nenadoma 'speklo' v levi nogi.

Luka Dončić Kakšna smola Šport Luka blestel, nato na zadnji tekmi pred končnico odšepal v garderobo

Med napadom Dallasa se je 23-letnik sprva prijel za koleno, Jason Kidd pa je takoj zahteval minuto odmora. Dončić je ob pomoči osebja odšepal v garderobo, kjer je opravil hitri pregled stanja. Izkazalo se je, da je utrpel poškodbo leve mečne mišice, tako da se v nadaljevanju ni več vrnil na igrišče.

Gre za izredno nesrečen razplet dogodkov, saj Dončić na tekmi z ostrogami prvotno sploh ne bi smel zaigrati. Pravico do nastopa je dobil šele, ko mu je vodstvo lige razveljavilo tehnično napako na prejšnji tekmi s Portland Trail Blazers.

Luka Dončić Saj to ni res! Šport Tudi Durant ne more verjeti, kaj počnejo Dončiću

V Dallasu se zdaj začenja bitka s časom, saj trenutno še ni jasno, kako resna je Lukova poškodba. Prve napovedi so razmeroma optimistične, vendar se zna zgoditi, da bo slovenski organizator igre prisiljen izpustiti uvod serije prvega kroga končnice z Utah Jazz. Prva tekma med Dallasom (#4) in Utahom (#5) bo na sporedu v noči s sobote na nedeljo.

"Več bomo vedeli jutri," je po zmagi nad ostrogami dejal trener Kidd. "Mislil sem, da ga je zagrabil krč, s Caseyjem (Smithom, trenerjem Dallasa za fizično pripravo, op. a.) pa še nisem imel priložnosti govoriti. Upam, da ni nič resnega. Poškodbe so del igre. Bomo videli, kako se bo počutil. Dobra novica je ta, da imamo prednost domačega terena in teden dni časa pred prvo tekmo," je dodal.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Poškodbe mečne mišice so lahko zelo raznolike. Ker gre za večdelni mišični kompleks, je čas okrevanja odvisen od resnosti in lokacije. Povprečna odsotnost pri tovrstnih poškodbah je 16 dni, v redkejših primerih se lahko težave razrešijo tudi v treh.

V Dallasu je poškodba mečne mišice nazadnje pestila Franka Ntilikino, ki je konec novembra izpustili štiri tekme (12 dni).

Kljub nejasni prognozi je Jalen Brunson optimističen, da bo Dončić nared že za prvo tekmo z Jazzovci. "Iz nekega razloga imam občutek, da bo pripravljen, ker vem, kakšen tekmovalec je," je dejal ameriški branilec. "Čutim, da bo nared. Smolo je imel, toda takšnega tekmovalca, kot je on, ne moreš dolgo zadržati."

"Verjetno je zaradi poškodbe malo razburjen. Segel sem mu v roko in ga vprašal, kako se počuti. Odvrnil mi je, da dobro. Spogledala sva se in prikimala. Verjamem, da bo pripravljen. Zdaj smo v končnici. Nihče ne bo sedel na klopi. Kdor lahko igra, bo igral. Luka je velik tekmovalec, vem, da bo nared," meni Brunson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.