Šport > Košarka
800 ogledov

Dragić nasprotnika zaustavljal tudi z udarcem v moškost, Nets do ključne zmage

Goran Dragić Profimedia
Brooklyn, za katerega se je na igrišče vrnil Goran Dragić, se je uspešno prebil skozi dodatne dvoboje za play off.

Košarkarji Brooklyna so na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za končnico lige NBA ugnali Cleveland s 115:108 in potrdili nastop v drugem delu. V slabih desetih minutah se je po prebolelem koronavirusu predstavil tudi Goran Dragić in za zmagovalce dosegel tri točke, dva skoka in tekmecem ukradel eno žogo.

Obenem pa je poskrbel tudi za enega izmed najbolj bizarnih trenutkov tekme, saj si je prislužil nešportno osebno napako, potem ko je v obrambi enega izmed prodorov Dariusa Garlanda zaustavil kar z (nenamernim) udarcem po mednožju.

S 34 točkami in 12 skoki je bil sicer pri zmagovalcih najbolj razpoložen Kyrie Irving, Kevin Durant je 25 točkam dodal 11 skokov. Na nasprotni strani pa je 34 točk dosegel prav Garland. Tekmec Brooklyna v prvem krogu končnice bo tako Boston.

Prav ta tekma je pokazala, kaj klubu pomeni Irving, nekdanji igralec Bostona, ki se letos v Brooklynu ni naigral, saj je velik del sezone izpustil, ker je zavrnil cepljenje proti novemu koronavirusu, brez česar pa na domačih tekmah ni smel igrati.

"O vsej tej zgodbi govorimo le še pozitivno. Imeli smo vzpone in padce, a ostali smo skupaj. Važno je, da smo se prebili v končnico in da naše delo za letos še ni opravljeno," je po tekmi dejal Irving.

Tekma je bila še najbolj tesna v končnici. Gostitelji so že v prvi četrtini povedli s 40:20, nato pa trdno držali prednost več kot deset točk. Še v tretjem delu so povedli z 72:52. Napeto je postalo pet minut pred koncem, ko se je prednost domačih stopila na 99:93, a Brooklynu je v odločilnih trenutkih vedno znova uspelo zadevati ključne koše za prvo zmago v tako imenovanem turniju play in.

"To je kot v oglasih. Sta superzvezdnika in to je to, kar zvezdniki počnejo," pa je po tekmi Irvinga in Duranta pohvalil trener Brooklyna Steve Nash. O možnosti za naprej pa: "Imamo še veliko rezerve. Z vsakim dnem smo boljši in vsak dodatni dan nam gre na roko, saj se učimo, kaj lahko izboljšamo."

Ameriški mediji pa poročajo tudi, da so bili košarkarji Brooklyna na tekmi zelo prizadeti zaradi streljanja na podzemni železnici v mestu, saj je do tega prišlo v neposredni bližini dvorane. "Smo povsem na tleh. Za vse nas je to zelo tragično jutro. Prav to je postaja za našo dvorano za trening in za vstop v naše pisarne," je New York Times povzel trenerja Steva Nasha.

Pred tekmo so se žrtev spomnili z minuto odmora, klub pa je žrtvam streljanja namenil tudi 50.000 dolarjev, da bi pomagali ranjenim, ki jih je bilo po zadnjih podatkih kar 23. Po podatkih policije je v jutranji konici moški na podzemni železnici začel streljati, pred tem pa si je oblekel plinsko masko in vlak zadimil.

"Ne poznam vseh podrobnosti. Ampak ko slišiš sirene pred našo dvorano in vidiš vznemirjenje med ljudmi, le še moliš in upaš na najboljše za vse udeležene," pa je za New York Post povedal Kevin Durant. Goran Dragić je bil po poročanju medijev v času dogodka že v dvorani in dogodke opisal kot strašne. "Zastrašujoče je, ker je vse tako blizu. Že kar nekajkrat sem se peljal s to železnico, zdaj pa imam pomisleke."

Cleveland se bo v dodatnih kvalifikacijah za nastop v končnici pomeril z zmagovalcem dvoboja Charlotte Hornets - Atlanta Hawks.

Minnesota Timberwolves | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugi tekmi play ina pa je Minnesota premagala Los Angeles Clippers s 109:104 in prav tako potrdila sodelovanje v play offu, kjer se bodo pomerili z Memphisom. Za domače je 30 točk dosegel Anthony Edwards, eno manj D'Angelo Russel. Na nasprotni strani je bil s 34 točkami najboljši Paul George.

Tekmo so gostitelji odločili v zadnjih petih minutah, ko so se vnovič dokopali do vodstva, ki ga niso več izpustili iz rok. Za živahen vložek pa je med tekmo poskrbela ena od gledalk, ki se je označila kot borka za zaščito živali. Med drugo četrtino se je skušala prilepiti na igrišče in opozoriti na problematiko, a so varnostniki zadevo hitro uredili.

Los Angeles zdaj čaka odločilna tekma z zmagovalcem dvoboja med San Antoniom in New Orleansom, ki bo odločala o zadnjem udeležencu končnice na zahodu.

Končnica se bo začela v soboto. Dallas, pri katerem je zaradi poškodbe vprašljiv nastop Luke Dončića, bo igral z Utahom. Denver, za katerega je nazadnje nastopil tudi Vlatko Čančar, pa prvi dan gostuje v San Franciscu pri Golden State Warriors.

 

* Izida, turnir play in:
- vzhod:
Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers   115:108
(Goran Dragić: 3 točke, 2 skoka, ukradena žoga v 10 minutah za Nets)

- Brooklyn se je že uvrstil v končnico, kjer se bo pomeril z Boston Celtics

- zahod:
Minnesota Timberwolves - LA Clippers  109:104

- Minnesota se je uvrstila v končnico, kjer se bo pomerila z Memphis Grizzlies
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice