Šport > Košarka
8844 ogledov

Zaradi Dončića trpi Nowitzkijev ego

Dirk Nowitzki Profimedia
Z vzponom Luke Dončića se je legendarni nemški košarkar znašel na stranskem tiru.

Dirk Nowitzki je nesporno najboljši košarkar v zgodovini franšize Dallas Mavericks, v tem pogledu pa mu dolgoročno gledano največjo konkurenco predstavlja slovenski čudežni deček Luka Dončić.

Slovenec si v Dallasu utira svojo pot, ruši klubske rekorde in piše zgodovino lige NBA, obenem pa gradi zapuščino, s katero bi se lahko nekoč v prihodnosti postavil ob bok Nowitzkemu, ki se je kot član teksaške franšize okitil z s številnimi priznanji, od naslova NBA prvaka (2011) do naziva najkoristnejšega igralca finala (2011) oziroma rednega dela (2007).

Dončiću do omenjenih dosežkov in nekaterih drugih impresivnih številk - Nowitzki je namreč z 31.560 doseženimi točkami šesti strelec vseh časov - manjka še kar veliko kilometrine, dejstvo pa je, da bi ob takšnem tempu lahko na prestolu Mavsov nekoč v prihodnosti izpodrinil nekdanjega soigralca in mentorja, zadnje leto pa tudi posebnega svetovalca v vodstvenem ustroju teksaške ekipe.

Luka Dončića | Avtor: Profimedia Profimedia
Nowitzki je bil vrsto let glavna atrakcija Mavsov, podpisovanje dresov pa je bilo v času aktivne kariere tako rekoč del njegovega vsakdana. Pozornost se je v zadnjih letih preusmerila na Dončića, Nowitzki pa priznava, da je avtogram slovenskega asa postal bolj zaželen celo med nemškimi (!) ljubitelji košarke.

"Ko prijatelji iz Nemčije pridejo na obisk, vedno kupujejo drese. Rečem jim: 'Počakajte, da vzamem flomaster', oni pa mi odvrnejo: 'O ne, je že v redu. To je pravzaprav Lukov dres. Ali lahko urediš njegov podpis?'," je malo za šalo, malo zares spletu potožil Nowitzki.

Dirk Nowitzki | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice