Šport > Košarka
1387 ogledov

Največji Dončićev rival si je "polomil zobe"

Dallas navijači American Airlines Center Luka Dončić Profimedia
Največje presenečenje prvega kroga končnice lige NBA je pripravila Minnesota, ki je prizemljila visokoleteči Memphis z Jajem Morantom na čelu.

V košarkarski Ligi NBA so bile odigrane štiri tekme 1. kroga končnice. Dallas Mavericks so brez poškodovanega Luke Dončiča po lovljenu zaostanka in tesni končnici doma izgubili proti Utah Jazzu (93:99).

Pri Dallasu, kjer si ne smejo privoščiti še enega domačega poraza, če se želijo prvič po naslovu z legendarnim Dirkom Nowitzkim leta 2011 prebiti v drugi krog končnice, sta bila s 24 oziroma 22 točkami najboljša Jalen Brunson in Spencer Dinwiddie.

Jalen Brunson | Avtor: Profimedia Profimedia

"Izgubili smo za šest točk, jaz sem zgrešil šest prostih metov. Tudi brez Luke smo povsem blizu Utaha. Če kaj, bi po mojem mnenju morala biti to spodbudna novica za naše navijače," je po porazu dejal Dinwiddie.

Luka Dončić Dončić Šport Takšen je status slovenskega zvezdnika 24 ur pred tekmo

"Danes so bili pač boljši. Lahko jim čestitamo. Četudi sta njihova oba prva strelca dosegla po okoli 30 točk, pa smo jih še vseeno zadržali pod 'stotico', kar je lep uspeh. Mislim, da imamo veliko prostora za optimizem," niso bili razočarani v taboru Dallasa.

Druga tekma bo v noči s ponedeljka na torek spet v Dallasu, tudi zanjo pa je Dončić, ki je tokrat obračun spremljal s klopi in med tekmo grizljal pokovko, še pod vprašajem.

Trae Young NBA Šport Young zlomil srca Clevelandčanov

Jokić z Denverjem brez vsakih možnosti

Boljše so končnico pred domačimi navijači v San Franciscu začeli Golden State Warriors, ki so ob vrnitvi Stephena Curryja premagali Denver Nuggets s 123:107. Curry se je vrnil v ekipo po poškodbi stopala in zaigral prvič po 16. marcu ter s klopi v dobrih 21 minutah na igrišču zabeležil 16 točk, tri skoke in štiri podaje.

Nikola Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Bojevniki so imeli igro pod nadzorom v drugem polčasu, s 30 točkami pa se je izkazal Jordan Poole, ki je prvič v karieri zaigral v končnici. Klay Thompson je k zmagi dodal 19 točk.

Luka Dončić Velike skrbi Šport Načrti Dallasa se sesuvajo v prah

Nikola Jokić pri zlatih zrnih ni imel najboljšega dne. Najkoristnejši igralec (MVP) pretekle sezone ni našel odgovora na poteze tekmecev, a je kljub temu zbral 25 točk in deset skokov. Štiri minute je za Denver odigral tudi Slovenec Vlatko Čančar, vendar se ni vpisal med strelce; zbral je po en skok in podajo.

"Brez dvoma imajo orodje za zmago. Mislim, da sem zgrešil nekaj lahkih metov, a so me tekmeci res dobro znali zaustaviti," je po tekmi dejal Jokić in dodal: "Torej moram biti naslednjič boljši. Vsaj polaganj in lahkih metov ne smem zgrešiti."

Memphis si je takoj "polomil zobe"

Na zahodu so bile tri tekme, prednosti domačega terena na prvi tekmi tako kot Dallas niso izkoristili Memphis Grizzlies, ki so proti Minnesota Timberwolves izgubili s 117:130.

Ja Morant | Avtor: Profimedia Profimedia

Anthony Edwards je bil ob svojem prvencu v končnici prvi strelec tekme s 36 točkami, Karl-Anthony Towns je k zmagi dodal 29 točk in 13 skokov. Malik Beasley je za volkove, ki komaj drugič po letu 2004 nastopajo v končnici lige NBA, dodal 23 točk. Pri Memphisu je bil sicer strelsko najbolj učinkovit veliki tekmec Luke Dončiča Ja Morant, ki pa je polovico od 32 točk dosegel iz črte prostih metov. Memphis so številni poznavalci uvrstili kot glavnega protikandidata Phoenix Suns v boju za naslov na Zahodu.

Maxey zablestel za Philadelphia 76ers 

Na vzhodu so Philadelphia 76ers zanesljivo s 131:111 premagali Toronto Raptors. Domači so na tekmi zaostajali le pri 0:4 in 4:5, nato pa je ekipa okoli Joela Embiida prevzela nadzor.

Mike Conley Končnica Šport Minuto in pol pred koncem je imel Dallas met za vodstvo

Center Embiid je dosegel 19 točk in 15 skokov, a prvi igralec domače ekipe je bil tokrat Tyrese Maxey z 38 točkami. James Harden je bil dober podajalec s 14 asistencami in obenem dosegel 22 točk, Tobias Harris pa 26.

Komentarjev 1
  • Robbi_Dingess 10:16 17.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎