Šport > Košarka
1473 ogledov

Načrti Dallasa se sesuvajo v prah

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkar bo po poročanju dobro obveščenih virov bržkone izpustil vsaj dve tekmi končnice med Dallasom in Utahom.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić bo moral po informacijah ameriških virov izpustiti prvo tekmo končnice svojih Dallas Mavericks proti Utah Jazz v ligi NBA. Po poročanju vedno dobro obveščenega Adriana Wojnarowskega z ESPN bo po vsej verjetnosti 23-letnik izpustil tudi drugo domačo tekmo, ki bo na sporedu v noči s ponedeljka na torek.

Wojnarowski se pri tem opira na vire iz vrst Dallasa, kasneje pa je informacijo potrdila tudi Callie Caplan, ki piše za Dallas Morning News in dnevno spremlja dogajanje v klubu. Ta še ni potrdil novice, a bo to bržčas storil nekaj ur pred današnjim prvim obračunom serije proti Utahu. Začel se bo ob 19. uri.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončićeva usoda za drugo tekmo končnice je trenutno zelo negotova, povsem možno pa je, da njegov nastop ne bo odvisen zgolj od fizičnega počutja. Med navijači se namreč širi prepričanje, da bo Dallas odločitev sprejel na podlagi razpleta prve tekme.

Če bodo Teksašani zmagali, potem bo Luka še nekoliko podaljšal okrevanje, če bodo izgubili, pa naj bi ga že v ponedeljek spet videli na parketu. Vse to so za zdaj samo špekulacije, več pa bo jasnega v naslednjih 24 urah.

Dončić si je levo mečno mišico poškodoval v ponedeljek v tretji četrtini zadnje tekme rednega dela lige NBA proti San Antonio Spurs. Od takrat so bile informacije iz kluba skope. Ob blažji poškodbi mečne mišice je predviden čas okrevanja okoli 14 dni.

Dallas Mavericks so sezono rednega dela v najmočnejši košarkarski ligi končali na četrtem mestu na zahodu. Zabeležili so 52 zmag ob 30 porazih. V končnici se bodo merili z Utah Jazz (49-33).

Komentarjev 1
  • Maria_Jensen 09:49 16.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎