Šport > Košarka
173 ogledov

Dončića ni med prvimi tremi

Joel Embiid Nikola Jokić Profimedia
Liga NBA je objavila finaliste za priznanje MVP sezone.

Nikola Jokić (Denver Nuggets), srbski branilec lovorike za najkoristnejšega igralca (MVP) severnoameriške košarkarske lige NBA, prvi strelec Joel Embiid (Philadelphia 76ers) in Grk Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), dvakratni MVP, so med tremi preostalimi kandidati za MVP rednega dela sezone, je sporočila NBA.

Jokić je povprečno na tekmo dosegal po 27,1 točke, 13,8 skoka in 7,9 podaje, Embiid 30,6 točke, 11,7 skoka in 4,2 podaje, Antetokounmpo pa 29,9 točke, 11,6 skoka in 5,8 asistence.

Med trojico finalistov za najboljšega obrambnega igralca so Mikel Bridges (Phoenix), Rudy Gobert (Utah) in Marcus Smart (Boston), za lovoriko za najboljšega novinca pa se potegujejo Scottie Barnes (Toronto), Cade Cunningham (Detroit) in Evan Mobley (Cleveland).

Za najboljšega šestega igralca so bili nominirani Tyler Herro (Miami), Cam Johnson (Phoenix) in Kevin Love (Cleveland), za tistega, ki je v tej sezoni najbolj napredoval, pa Ja Morant (Memphis), Darius Garland (Clevelend) in Dejonte Murray (San Antonio).

Za trenerja leta se bo potegovala trojica, to so Taylor Jenkins (Memphis), Eric Spoelstra (Miami) in Monty Williams (Phoenix).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.