Šport > Košarka
340 ogledov

Čančar dobro izkoristil svoje minute, Denver vseeno premagan

Vlatko Čančar Profimedia
Drugi dve tekmi končnice nista bili niti približno tako napeti kot obračun Lukovega Dallasa in Utaha.

Košarkarji Dallas Mavericks so brez poškodovanega slovenskega superzvezdnika Luke Dončića le prišli do prve zmage v končnici lige NBA. Tekmeca Utah Jazz so odpravili s 110:104 ter izid v zmagah v prvem krogu bojev na zahodu izenačili na 1:1. Ob Dončićevi odsotnosti je pri Teksačanih blestel Jalen Brunson, ki je dosegel rekordnih 41 točk.

Jalen Brunson NBA končnica Šport Tako se je končal drugi dvoboj Dallasa in Utaha, Brunson kot Dončić

Košarkarji Golden State Warriors pa so zmagali tudi na drugi tekmi na domačem parketu v obračunu prvega kroga končnice zahodne konference severnoameriške lige NBA proti Denver Nuggets, in sicer s 126:106.

Za pet minut je zaigral tudi Koprčan Vlatko Čančar, ki je zelo dobro izkoristil svojo minutažo ter vpisal pet točk, v statistiko pa vknjižil tudi skok in izgubljeno žogo.

Najboljši na tekmi je bil domači igralec Stephen Curry, ki je dosegel 34 točk. Srbski center Nikola Jokić, najkoristnejši igralec lanske sezone lige NBA, je vodil Denver s 26 točkami, a je bil po drugi tehnični napaki izključen sedem minut pred koncem.

Nikola Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Na vzhodu je zasedba Philadelphia 76ers odpravila Toronto Raptors s 112:97 in v boju na štiri zmage povedla z 2:0.

Kamerunski center Philadelphie Joel Embiid, ki je ob Jokiću in Giannisu finalist za naziv MVP rednega dela lige, je za zmago Philadelphie prispeval 31 točk in 11 skokov. Trener Philadelphie Doc Rivers je dosegel 100. zmago v končnici lige NBA v karieri.

 

Smart najboljši obrambni igralec lige NBA

Košarkar ekipe Boston Celtics Marcus Smart pa je najboljši obrambni igralec rednega dela severnoameriške lige NBA 2021/22 po izboru športnih novinarjev in predstavnikov televizijskih hiš v ZDA in Kanadi. Smart je postal drugi igralec Bostona, ki je osvojil to nagrado po Kevinu Garnettu leta 2008, navaja liga NBA.

Smart je prejel 257 skupnih točk, vključno s 37 glasovi za prvo mesto, medtem ko je bil igralec Phoenixa Mikal Bridges drugi z 202 točkama in 22 glasovi za prvo mesto.

Tretji je bil center Utah Jazz Rudy Gobert. Francoz je nagrado osvojil trikrat v zadnjih štirih sezonah (2018, 2019, 2021). Gobert je zbral 136 točk, vključno z 12 glasovi za prvo mesto.

Smart je to sezono za Boston odigral 71 tekem in se uvrstil na šesto mesto v ligi NBA s skupno 119 ukradenimi žogami, je sedmi po ukradenih žogah na tekmo s povprečjem 1,68.

Smart je v povprečju dosegal tudi 12,1 točke, rekordnih 5,9 podaje in 3,8 skoka na tekmo. Osemindvajsetletnik je tudi četrti po številu rešenih izgubljenih žog.

 

* Izidi, končnica, 1. krog:
- zahod:
Dallas Mavericks - Utah Jazz            110:104
(Luka Dončić: zaradi poškodbe ni igral za Dallas)
- moštvi sta poravnani v zmagah 1:1;

Golden State Warriors - Denver Nuggets  126:106
(Vlatko Čančar: 5 točk, skok v petih minutah za Denver)
- Golden State vodi v zmagah z 2:0;

- vzhod:
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors    112:97
- Philadelphia vodi v zmagah z 2:0;

* Opomba: moštva igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice