Šport > Košarka
7027 ogledov

Tako se je končal drugi dvoboj Dallasa in Utaha, Brunson kot Dončić

Jalen Brunson Profimedia
Košarkarji Dallasa so ob odličnih Jalenu Brunsonu in Maxiju Kleberju prišli do zmage s 110:104 in serijo proti Utahu izenačili na 1:1.

Dallas Mavericks so tudi na drugi tekmi prvega kroga končnice zaigrali brez Luke Dončića, prvi dvoboj v Teksasu so dobili košarkarji moštva Utah Jazz in tako četi Jasona Kidda odvzeli prednost domačega parketa v seriji.

Tokrat so domači, tudi drugi dvoboj je gostil Dallas, dobro odprli obračun. V uvodnih minutah sta obe ekipi sicer izgubili nekaj žog, obrambi sta bili dobro razpoloženi, nato pa je gostiteljem stekel met za tri točke. Po dveh zaporednih trojkah Jalena Brunsona se je na semaforju izpisal izid 14:6.

Trener Utaha Quin Snyder je po petih minutah vzel minuto odmora. Brunson je z metom 4/4 dosegel 11 točk, preostale tri je s trojko prispeval Dorian Finney-Smith.

Brunson je vpisal tudi naslednja dva koša Dallasa, na drugi strani pa se je razigral tudi Donovan Mitchell, ki je na prvi tekmi v drugem polčasu dosegel kar 30 točk. Prednost domačih se je začela topiti, povsem pa je izginila 25 sekund pred koncem četrtine, ko je trojko za 24:24 zadel Jordan Clarkson. Zadnji napad gostiteljev je bil neuspešen. Ti so ob nižji postavi znova precej izgubljali skok.

V prvih štirih minutah druge četrtine so Mavericks dosegli le tri točke, Brunson je z njimi vknjižil kar 18 od 27 točk domačih. Marsikaj so ti nadoknadili z borbenostjo v obrambi, a je Utah vseeno prišel do prednosti 32:27. Kidd je zahteval posvet na klopi.

Po minuti odmora je trojko zadel Reggie Bullock, nato še Maxi Kleber, ki je pred tem v obrambi dobro ustavljal Mitchella. Dallas se je tako vrnil v vodstvo.

Sledilo je kar nekaj menjav v vodstvu, gledalci pa so bili nezadovoljni s sojenjem. Delilci pravice, ki so nato poslušali zbadljivke na svoj račun, so domačim dosodili vsaj dve sumljivi osebni napaki.

Utah je povedel s petimi točkami razlike, a jih je toliko v nizu dosegel Spencer Dinwiddie in izenačil na 48:48. A nato so do polčasa zadevali le še gostje. Dobro minuto pred koncem je Bojan Bogdanović z dvema prostima metoma Jazz vrnil v vodstvo, sledila je še trojka Mitchella, po zgrešenem metu slednjega pa je tri sekunde pred koncem druge četrtine v napadu žogo pobral Rudy Gobert. Nad njim je bil storjen prekršeh, po uspešnem izletu na črto prostih metov pa je postavil rezultat 48:55. Gostje so skok dobili s 30:17.

Rudy Gobert | Avtor: Profimedia Profimedia

Na začetku drugega polčasa so košarkarji iz Salt Lake Cityja že povedli za 10 točk, a so domači znali odgovoriti z osmimi zaporednimi točkami. Pri 60:58 je njihov nalet z minuto odmora skušal prekiniti trener Snyder.

To mu je delno uspelo, Brunson bi na polovici četrtine vseeno lahko izenačil z metom za tri točke, a je zgrešil. V enakem položaju se je dve minuti in pol kasneje znašel še Dinwiddie, vendar se je tudi po njegovem metu izza črte žoga odbila od obroča. Na drugi strani je koš dosegel Danuel House Jr. in ob 68:73 v pogovor na klopi prisilil Kidda.

Po timeoutu je dve trojki zadel Maxi Kleber in Dallas vrnil v vodstvo, a je Bogdanović prav tako odgovoril s šestimi zaporednimi točkami, nato pa je po prodoru zadel še Mitchell za +7. Vendar se ni vse končalo po željah gostov, le trenutek pred piskom sirene je bill izza črte še enkrat natančen Nemec, ki je Dallas pred zadno četrtino približal na 77:81.

Sedem minut in pol pred koncem je Utah vodil le še za dve točki. Brunson je prodrl pod koš in zadel, s tem pa je bil že pri 36 točkah. Niz domačih ni prekinila niti minuta odmora. Najprej je Finney-Smith zadel trojko, nato pa je sledil nov koš Brunsona za 96:93. Snyder je še drugič v manj kot dveh minutah klical timeout.

Tokrat so njegove besede zalegle. Royce O'Neale je s trojko izenačil, Mitchell pa Jazz vrnil v vodstvo. A strelsko razigrani Kleber je z novima uspešnima metoma za tri točke Dallas popeljal do 102:98. Nemec je trojke metal 8/10.

V zadnji dve minuti tekme so gostitelji po treh točkah Finney-Smitha vstopili s +5, Kleber pa se je v obrambi izkazal še z dvema skokoma. Utah ni več uspeval zaključiti napadov, 33 sekund pred koncem pa je Brunson s prostih metov prišel do 39. in 40. točke za 109:102.

Jazz je hitro zadel, a je Brunson ob poslušanju klicev MVP, MVP, ki so v Dallasu sicer po pravilu rezervirani za Dončića, s polovičnim izkupičkom s prostih metov poskrbel za končnih 110:104. Ko je Utah namreč zapravil naslednji napad, je bilo vsega konec.

Brunson je k zmagi prispeval 41 točk, osem skokov, pet asistenc in dve ukradeni žogi, 25 točk je dosegel Kleber, 17 pa Dinwiddie. Pri Utahu je bil znova prvi strelec Mitchell (34), sledila sta mu Bogdanović (25) in Clarkson (21). Še na drugi tekmi zapored je v napadu Utaha skromno predstavo prikazal Gobert (8), ki pa je pobral 17 odbitih žog. A tudi premoč v skokih tokrat ni pomagala zasedbi iz Salt Lake Cityja.

Komentarjev 1
  • Barbara_Clark 09:56 19.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice