Šport > Košarka
13704 ogledov

Medtem ko so po televiziji vrtele reklame, je Luka stopil na igrišče...

Luka Dončić Profimedia
Dallasu je na krilih izjemnega Brunsona uspelo izenačiti rezultat v seriji, medtem ko je vse bližje tudi povratek Luka Dončića.

Košarkarji Dallas Mavericks so brez poškodovanega slovenskega superzvezdnika Luke Dončića le prišli do prve zmage v končnici lige NBA. Tekmeca Utah Jazz so odpravili s 110:104 ter izid v zmagah v prvem krogu bojev na zahodu izenačili na 1:1. Ob Dončićevi odsotnosti je pri Teksačanih blestel Jalen Brunson, ki je dosegel rekordnih 41 točk.

Jalen Brunson NBA končnica Šport Tako se je končal drugi dvoboj Dallasa in Utaha, Brunson kot Dončić

Dallas je bil v nevarnosti, da izgubi obe tekmi na domačem parketu, potem ko je prvič po osvojenem naslovu prvaka NBA pred 11 leti odprl končnico s prednostjo domačega igrišča. Toda v drugem polčasu so gostitelji premagali zaostanek desetih točk. Zelo dobro se je ob Brunsonu odrezal tudi Nemec Maxi Kleber, ki je dosegel 25 točk. Mavericks so dosegli moštveni rekord z 22 trojkami, ob tem pa vpisali le tri izgubljene žoge in tako izenačili rekord končnice lige NBA.

"Naredili smo, kar smo morali narediti," je dejal trener Mavericks Jason Kidd: "Razumemo, kaj je pred nami, kaj prihaja. To bo sovražno okolje. Doma igrajo izjemno dobro."

Jason Kidd | Avtor: Print Screen Print Screen

Brunson pa je postal peti igralec Dallasa, ki je dosegel 40 točk na tekmi končnice. Dončić je bil eden od prejšnjih štirih, ki jim je to uspelo. "Potrebovali smo to zmago," je dejal Brunson in dodal: "Poskušal sem se zabavati. Samo agresiven sem, poskušam se igrati, v igro vključiti več ljudi, ustvarjati težave tekmecu. Samo igram svojo igro."

Dončić medtem še vedno ni dovolj okreval po poškodbi leve mečne mišice. Gre za poškodbo, ki jo je utrpel na zadnji tekmi rednega dela. Trener Jason Kidd je pred tekmo dejal, da 23-letni udeleženec tekme zvezd All-Star napreduje, "zagotovo gre v pravo smer" in vsak dan lahko naredi več.

"Kupujemo mu čas. Tu resnično ne gre za nobeno vesoljsko znanost. Želimo si njegove čim hitrejše, a tudi varne in zdrave vrnitve. A kljub njegovi odsotnosti poizkušamo zmagovati in dobiti to serijo," pa je o zmagi brez Luke povedal Spencer Dinwiddie, ki je tekmo zaključil s 15 točkami, 4 skoki in 6 asistencami.

Dallas Mavericks | Avtor: Profimedia Profimedia

Navijače Dallasa, ki so bili na tekmi, pa je razveselil tudi prizor med eno izmed prekinitev. Medtem ko so gledalci od doma preko zaslonov morali spremljati reklame, so namreč navijači na tekmi po poročanju ameriškega novinarja Marca Steina lahko videli, kako močno si Luka želi ponovno zaigrati, saj je ob prvi priložnosti stekel na igrišče, vrgel trojko, žogo položil skozi obroč ter napravil par preigravanj z žogo. Seveda to še ne pomeni, da je pripravljen zaigrati, a je vsekakor lepo videti, kako si želi čim prej spet stopiti nazaj na parket.

Dallas sicer tretja tekma končnice čaka v četrtek zvečer v Utahu, kjer je teksaški kolektiv izgubil zadnjih 11 tekem. Ali pa bodo poizkusili črno serijo prekiniti tudi s svojim najboljšim košarkarjem, ali pa bo slednji znova obsedel na klopi, pa zaenkrat še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice