Šport > Košarka
243 ogledov

Pri Dallasu še niso obupali, to odlično novico je o Luki sporočil trener

Luka Dončić Profimedia
Čeprav je njegov nastop zelo vprašljiv, pri Dallasu še niso prečrtali Luke Dončića za prvo tekmo končnice proti Utah Jazz.

Štiri dni zatem ko je Luka Dončić na zadnji tekmi rednega dela sezone utrpel poškodbo mečne mišice, ki močno ogroža njegove nastope v prvem krogu končnice, je jasno zgolj nekaj. Pri Dallasu se kljub napovedim nekaterih dobro obveščenih novinarjev, da bo izpustil vsaj prvo tekmo proti Utah Jazz, še vedno niso odločili, ali bodo v soboto tvegali z nastopom svojega prvega zvezdnika.

Luka Dončić Mavs Video Šport Padla odločitev o Dončićevem sobotnem nastopu

Glede na dolžino okrevanja po takšni poškodbi se sicer zdi, da je močno ogrožen vsaj nastop na prvi tekmi, saj so zdravniški strokovnjaki ocenili, da se nateg mečne mišice prve stopnje po navadi zdravi okoli deset dni, oziroma nekje med enim in dvema tednoma, odvisno od tega, kako huda je poškodba, kar pa pri Dallasu zaenkrat niso želeli definirati.

Mladi slovenski zvezdnik je tako izpustil četrtkov ekipni trening, tekom katerega je zgolj opravil nekaj vaj za čim hitrejše okrevanje, se nekaj časa zadržal v sobi z utežmi, večino časa pa je preživel na sobnem kolesu in prvič po poškodbi tudi na tekočem traku. Toda kljub temu da je bilo žalostno gledati, kako vrti stopalke, medtem ko preostanek moštva trenira, in so posnetki poskrbeli za veliko zaskrbljenost navijačev, pa so pri Dallasu zadovoljni z njegovim napredkom.

"Napreduje. Zelo dobro mu gre. Sicer ni treniral z nami, ampak se počuti zelo dobro, imel je uspešen dan," je po četrtkovem treningu sporočil glavni trener ekipe Jason Kidd ter dodal: "Se smeji in je vesel. Počuti se zelo dobro in izgleda, da se vse skupaj izboljšuje."

NBA insider Shams Charania je sicer v četrtek citiral anonimni vir, ki naj bi mu razkril, da v klubu pričakujejo, da bo moral Dončić izpustiti prvo tekmo, toda kasneje je postalo jasno, pri Dallasu še vedno niso sprejeli nobene dokončne odločitve

Po poročanju Dallasnewsa naj bi Mavericks dokončno odločitev glede Lukovega nastopa sprejeli pozno v petek, ali celo v soboto, ko bodo videli, kako bo minil še zadnji dan okrevanja pred tekmo.

Dirk Nowitzki Nova realnost Šport Zaradi Dončića trpi Nowitzkijev ego Luka Dončić Kevin Durant Panika v Dallasu Šport Navijači obupani, tako dolgo je manjkal NBA as z enako poškodbo kot Luka
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice