Šport > Košarka
19081 ogledov

Tako je odreagiral Dončić: Odrinil ga je vse do Utaha

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić ob proslavljanju nad enega pomembnejših članov strokovnega štaba.

Navijači v Dallasu so bili navdušeni po drugi tekmi končnice, ko so Mavericks brez poškodovanega Luke Dončića premagali za mnoge favorizirani Utah Jazz. Blestela sta Jalen Brunson (41 točk) in Maxi Kleber, ki je zbral 25 točk, za tri točke je zadel 8/11 poizkusov. Nemec se je izjemno izkazal v ključnih trenutkih zadnje četrtine.

Gostje so vodili z 98:96, nato pa je Kleber zadel svoj prvi met izza črte, v naslednjem napadu pa še drugega in Dallas je povedel s 102:99. Šlo je za prednost, ki jo Donovan Mitchell in kolegi niso več uspeli nadoknaditi.

Po omenjenih Nemčevih trojkah je sicer dvorana ponorela, med tistimi, ki so sodile med najbolj navdušene, pa je bil tudi slovenski košarkarski zvezdnik.

Ta se je v veselju 'lotil' kar prvega pomočnika Jasona Kidda. Dončić je tako dokaj močno odrinil Seana Sweeneyja, ki je med sezono nekaj tekem celo odvodil kot glavni trener, ko je zaradi koronavirusa manjkal Kidd.

"Odrinil ga je vse do Utaha," se je ob posnetku navdušenega Slovenca pošalil eden izmed uporabnikov twitterja. Naslednjo tekmo v seriji bo Dallas sicer odigral v Salt Lake Cityju. Na sporedu bo s četrtka na petek po slovenskem času. Ker so košarkarji dobili dna počitka po zmagi, s tem pa ni bilo tudi medijskih obveznosti, ni novih informacij o stanju prvega zvezdnika ekipe.

Dončić je bil skozi vso drugo tekmo prvega kroga končnice sicer zelo aktiven na klopi domačih, novinarka Callie Caplan se je celo ustrašila, da bo Slovenec zaradi prigovarjanja sodnikom prejel tehnično napako še preden bo odigral prvo minuto v seriji. V isti sapi je sicer dodala, da ima Luka ob takšnem sojenju kar prav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice