Šport > Košarka
6955 ogledov

Znano, kdaj se na parket vrača Luka Dončić

Luka Dončić Profimedia
Slovenski zvezdnik še ni nastopil v letošnji končnici.

Dallas Mavericks so tudi brez Luke Dončića odlično začeli letošnji play-off. Po uvodnem porazu so dvakrat zapored ugnali Utah Jazz in so v dobrem položaju za napredovanje.

Dončićeva leva mečna mišica, ki si jo je Ljubljančan poškodoval na zadnji tekmi rednega dela, je navijačem Dallasa povzročila veliko sivih las.

Jalen Brunson NBA Šport Dončiću se ni izšlo, nato pa... Tudi namerni udarci niso bili dovolj

Po zmagi na drugi tekmi in izenačenju serije na 1:1 so Teksačani dobili nekaj manevrskega prostora glede Dončićeve vrnitve, kalkuliranje bi si lahko, glede na razplet četrtkovega obračuna, privoščili tudi na četrti tekmi.

A mladi organizator igre je očitno dovolj zdrav za debi v letošnji končnici. Na četrti tekmi, ki se bo začela v soboto ob 22.30 po slovenskem času, bo nastopil, poroča dobro obveščeni novinar Marc Stein.

Dončić je na treh tekmah rednega dela proti Utahu v povprečju dosegal po 30 točk, 11 skokov in 7,7 asistence. Iz igre je metal 45,6-odstotno.

V primeru napredovanja proti Utahu se bo Dallas pomeril z boljšim iz serije med Phoenix Suns in New Orleans Pelicans. Trenutni izid je 1:1.

Devin Booker NBA Šport Huda udarca za ekipi v boju za naslov, poškodbi All-Star igralcev
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice