Šport > Košarka
2592 ogledov

Dallas razkril Dončićev status pred četrto tekmo

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je zaradi poškodbe leve mečne mišice izpustil že tri tekme končnice.

Dallas Mavericks so ob odsotnosti slovenskega košarkarja dobili dve zaporedni tekmi proti Utah Jazz in v seriji na štiri dobljene dvoboje povedli z 2:1 v zmagah. 

Luka Dončić bi se lahko na igrišča vrnil že na sobotni četrti tekmi, vendar je njegov nastop, kot so danes potrdili iz njegovega moštva, še vedno vprašljiv.

Slovenski organizator igre je na petkovem treningu prvič igral pet na pet, kar je dober obet za nadaljevanje uvodnega kroga končnice.

Pred začetkom je zbranim novinarjem zaupal, da bi lahko zaigral na vsaki tekmi, vendar je tveganje za poslabšanje stanja preveliko. To nakazuje, da je njegova odsotnost samo še preventivni ukrep.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

V Dallasu se nadejajo napredovanja v konferenčni polfinale, kar bi jim uspelo prvič po prihodu slovenskega organizatorja igre. Za Dončića je to tretja uvrstitev v posezonski del tekmovanja, v preteklih dveh sezonah so bili od Mavsov v prvem krogu boljši Los Angeles Clippers.

Če bo Dallas premagal Utah, se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja med New Orleans Pelicans in Phoenix Suns. Sonca, ki imajo presenetljivo veliko težav z osmo ekipo rednega dela na zahodu, so po zmagi na tretji tekmi povedla z 2:1.

Trae Young NBA Šport Young odločil tekmo v Atlanti, Phoenix povedel v seriji

Trener Jason Kidd je v četrtek napovedal, da bo Dončić petkov trening oddelal tako, kot da "ne bi bil poškodovan". Dallasova PR služba je sobotnih jutranjih urah sporočila, da je Slovenec še vedno "vprašljiv" za četrto tekmo, vendar obstaja velika verjetnost, da bo stopil na parket. Dončić bi namreč lahko zaigral že na tretji tekmi, a so ga iz preventive raje zadržali na kopi.

"Čutim, da bi lahko igral vsako temo, a tveganje je preveliko, zato nisem igral na tretji tekmi," je novinarjem povedal slovenski košarkar. "Danes bom treniral in bomo videli, kakšno se bom počutil. Po treningu bomo vedeli, če bom zaigral na tekmi," je dodal.

Po poročanju ESPN-a Dončić ne čuti nobenih bolečin, končna odločitev pa bo sprejeta po dogovoru med zdravniško službo in strokovnim vodstvom ekipe. "Optimističen? To je kar dobra beseda. Vse se premika v pravo smer. Upošteva nasvete zdravnikov in dela vse, kar je potrebno. Bomo videli, kako mu bo šlo," je dejal trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.