Šport > Košarka
153 ogledov

Tudi znova izjemni Dragić ni uspel rešiti Brooklyna

Goran Dragić Profimedia
Medtem ko je Dončićev Dallas povedel v zmagah s 3:2, je Goran Dragić že končal sezono.

Košarkarji Dallasa so v peti tekmi prvega kroga končnice severnoameriške lige NBA v vzhodni konferenci premagali Utah Jazz s 102:77 in zdaj vodijo s 3:2 v zmagah. Slovenski zvezdnik Dallasa Luka Dončić je k visoki zmagi prispeval 33 točk in 13 skokov. 

Luka Dončić Izjemna predstava Šport Luka v vlogi mačke, Utah majhne miške

Manj uspešen od Dončića pa je bil v pretekli noči Goran Dragić; njegov Brooklyn je lovil rešilno bilko po zaostanku z 0:3 v zmagah, a je izgubil še četrtič, tako da je Boston po izidu 112:116 napredoval z gladkih 4:0 v zmagah.

Dragić je bil na zadnji tekmi sezone znova odličen, saj je dosegel deset točk (4/6 met iz igre) in kar osem skokov, s čimer je bil celo najboljši skakalec svoje ekipe. Od tega je kar 3 skoke dosegel v napadu ter svoji ekipi priboril novo priložnost za dosego točk. Zabeležil je še 4 asistence ter ukradeno žogo, v času, ki ga je preživel na parketu, pa je Brooklyn dobil dvoboj za šest točk.

Prav tako je bil prav nekdanji slovenski kapetan ključni člen pri lovljenju prednosti Bostona v zadnji četrtini, ko je uspel svojo ekipo vrniti nazaj v igro, potem ko je uspel doseči kar 8 zaporednih točk svoje ekipe ter ob enem zadetem prostem metu Bostona prednost Keltov stopiti s +10 na vsega tri točke.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Sem tiste vrste človek, ki ne mara izgovorov. Bil sem del ekip, ki tega niso marale in tega si ne želim niti zdaj. Preprosto nismo bili dovolj dobri in Celtics so bili preprosto boljši," je po ekpresnem izpadu celotno serijo pokomentiral Dragić.

Njegovi ekipi na koncu ni pomagalo niti 39 točk Kevina Duranta, ki se je prvič v seriji resnično prebudil, a tokrat ni imel prave pomoči soigralcev. Pri zmagovalcih je bil najboljši Jayson Tatum z 29 točkami, ki pa je moral tekmo zaradi šeste osebne napake, katero je uspel izsiliti prav Dragić, končati predčasno.

"Vemo, kakšna ekipa je bila na drugi strani in koliko talenta imajo, zato smo vedeli, da bo težak boj," je dejal Tatum. "Na koncu je bilo 4:0, a za vsako zmago smo se trdo borili." Boston je namreč dobil tekme povprečno s prednostjo vsega 4,5 točk in prav lahko bi se celotna serija obrnila tudi drugače.

Ob Tatumu sta tokrat 20 ali več točk prispevala še Jaylen Brown (22) in Marcus Smart (20). Skupaj je to bilo več kot dovolj proti Durantu in razglašeni falangi iz Brooklyna. "Veliko razlogov lahko najdemo, zakaj smo izgubili, a preprosto dejstvo je, da so bili boljša ekipa," je ocenil tudi Durant.

 

76ers zakomplicirali situacijo

Boston je tako prva ekipa v drugem krogu končnice. V pretekli noči si napredovanja namreč ni uspela zagotoviti Philadelphia, ki je na domačem parketu zabeležila še drugi zaporedni poraz v seriji proti Torontu. Gosti so bili boljši s 103:88 in so zmanjšali zaostanek v seriji na 2:3.

Pascal Siakam | Avtor: Profimedia Profimedia

Odločilna na tekmi v Philadelphia je bila obramba Toronta, ki je nasprotniku povzročala preglavice. Philadelphia je izgubila kar 16 žog, iz igre pa metala 38-odstotno. Eden od kandidatov za najkoristnejšega igralca rednega dela Joel Embiid je za Philadelphio dosegel le 20 točk in poskusil le 15 metov ob nenehnem podvajanju obrambe gostov.

Na drugi strani je s 23 točkami, desetimi skoki in sedmimi podajami blestel Pascal Siakam, ki je ob odsotnosti Freda VanVleeta prevzel mesto organizatorja igre.

 

* Izidi, 1. krog končnice:
- vzhod:
Brooklyn Nets - Boston Celtics        112:116
(Goran Dragić 23:40 minute, 10 točk, 8 skokov, 4 podaje za Brooklyn)
Boston se je s 4:0 v zmagah uvrstil naprej

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors   88:103
Philadelphia vodi 2 3:2 v zmagah

- zahod:
Dallas Mavericks - Utah Jazz          102:77
(Luka Dončić 32:46 minute, 33 točk, 13 skokov, 5 podaj za Dallas)
Dallas vodi s 3:2 v zmagah
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice