Šport > Nogomet
170 ogledov

Denver se je izognil "metli", Miami korak do polfinala

Denver Nuggets Profimedia
Denver Nuggets so v četrti tekmi prvega kroga končnice prvič premagali Golden State Warriors. Milwaukee Bucks in Miami Heat sta samo še eno zmago oddaljena od napredovanja. Phoenix Suns so po drugem porazu izenačeni z New Orleans Pelicans.

Košarkarji iz Denverja so v prvem krogu končnice v severnoameriški ligi NBA premagali Golden State s 126:121. Pri zasedbi iz Kolorada, ki je dosegla prvo zmago proti kalifornijskemu tekmecu, je blestel Srb Nikola Jokić s 37 točkami, slovenski reprezentant Vlatko Čančar po odločitvi trenerja Michaela Malona ni igral.

Denver se je v četrtem dvoboju le izognil "košarkarski metli" v končnici NBA. V izjemno razburljivem in izenačenem obračunu je bil v zadnji minuti izid izenačen 121:121, odločilne točke pa sta za domačo ekipo prispevala Monte Morris in Will Burton. Prvi je 33 sekund pred koncem povišal na 123:121, drugi pa je končno zmago potrdil po natančnem metu za tri točke osem sekund pred koncem dvoboja.

Poleg Jokića, ki je 37 točkam dodal še osem skokov in šest podaj, se je pri domači ekipi izkazal Morris s 24 točkami, pri kalifornijski zasedbi pa sta bila najbolj učinkovita Stephen Curry s 33 in Klay Thompson z 32 točkami.

Jimmy Butler | Avtor: Epa Epa
Miami je na krilih Jimmyja Butlerja, ki je dosegel 36 točk in pobral deset žog pod obema obročema, v gosteh visoko premagal Atlanto s 110:86. Ekipa iz Floride je temelje za zmago postavila v drugi četrtini, ki jo je dobila s 30:15, lepe zaloge v točkah pa v drugem polčasu ni zapravila.

V domači ekipi je bil znova nerazpoložen prvi zvezdnik Trae Young, ki je dosegel le devet točk, vse tri je dosegel po metih za tri točke, njegov met iz igre pa je znašal 3:11.

Milwaukee je v vetrovnem mestu odpihnil Chicago s 119:95. Prvo ime dvoboja je bil čudežni Grk Giannis Antetokounmpo, ki je bikom nasul 32 točk, poleg tega pa je zbral kar 17 skokov in sedem podaj. Poleg njega sta se pri lanskih prvakih lige NBA izkazala tudi "rezervist" Grayson Allen s 27 točkami, kar je njegov najboljši strelski izkupiček v končnici, ter Jrue Holiday, ki je dosegel točko manj.

Pri bledem Chicagu sta bila najbolj učinkovita Zach LaVine s 24 točkami in 13 podajami ter DeMar DeRozan s 23 točkami.

Košarkarje iz Miamija in Milwaukeeja le še zmaga loči do preboja v polfinale.

New Orleans je v noči na ponedeljek premagal najboljšo ekipo rednega dela Phoenix s 118:103 in izid v zmagah izenačil na 2:2. V domači ekipi sta blestela Brandon Ingram s 30 točkami ter litovski center Jonas Valančiunas s 26 točkami in 15 skoki, v gostujoči, ki ni mogla računati na poškodovanega zvezdnika in prvega strelca ekipe Devina Bookerja, pa je bil najbolj učinkovit DeAndre Ayton s 23 točkami.

V noči na torek bosta na veliko sceno stopila Luka Dončić in Goran Dragić. Dončićev Dallas bo gostil Utah, Dragićev Brooklyn pa Boston. V seriji med Dallasom in Utahom je izid v zmagah izenačen 2:2, Brooklyn pa proti Bostonu na dosedanjih treh tekmah še ni okusil slasti zmage.

Izidi:
- končnica, 1. krog:
- vzhodna konferenca:
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks          95:119
- Milwaukee vodi v zmagah s 3:1
Atlanta Hawks - Miami Heat               86:110
- Miami vodi v zmagah s 3:1

- zahodna konferenca:
Denver Nuggets - Golden State Warriors  126:121
- Golden State vodi v zmagah s 3:1
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns     118:103
- izid v zmagah je izenačen 2:2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice