Šport > Košarka
38744 ogledov

Hvalisal se je, da lahko ustavi Dončića, zgodilo se je tole

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je zvezdniku Utah Jazz pokazal, kdo je šef.

Dallas Mavericks so ob vrnitvi Luke Dončića na četrti tekmi uvodnega kroga končnice tesno izgubili z Utah Jazz (99:100).

Slovenski košarkar je ob porazu njegovega moštva dosegel dvojnega dvojčka s 30 točkami in 10 skoki, spotoma pa je v medsebojnem dvoboju močno zasenčil svojega starega znanca Rudyja Goberta.

Rivalstvo med Dončićem in Gobertom se je razplamtelo po eni izmed tekem rednega dela, na kateri naj bi Gobert v obrambi povsem onesposobil Slovenca, čeprav je bilo očitno, da so mu pri tem v veliki meri pomagali sodniki.

Dončić je po tekmi dejal, da so sodniki slabo opravili svoje delo, Gobert pa mu je odgovoril, da je bilo tudi njemu večkrat pogledano skozi prste.

Rudy Gobert Vrača žogico Šport Gobert pojasnil, zakaj je Dončić lahko samo tiho Luka Dončić Rudy Gobert Kdo ima prav? Šport O tem, kar je Gobert storil Dončiću, govori celotna NBA

Košarkarja sta se manj kot dva tedna zatem spet srečala na parketu, kjer sta bila vpletena v dva ločena incidenta.

Gobert Dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

Dončić je sicer po tekmi priznal, da njegova burna reakcija po domnevnem poskusu spotikanja ni bila na mestu, kar je spoznal po ogledu posnetka.

Gobert Dončić Zavrela je kri Šport Veliki zvezdnik razkril svojo plat incidenta z Dončićem

Potem ko so navijači moštva iz Salt Lake Cityja po februarski tekmi rednega dela opevali Gobertove obrambne sposobnosti, so se podobnega učinka s strani 216 centimetrov visokega centra nadejali tudi na četrti tekmi končnice, a je Dončić v nesporednem dvoboju dokazal, da mu obramba Francoza ne povzroča prav nobenih težav.

Dončića je na četrti tekmi sicer pokrivalo več igralcev Utaha, podrobnejša statistika, ki jo je na twitterju delil uporabnik Matej Sportinfo, pa razkriva, da je Slovenec v času, ko ga je pokrival Gobert, dosegel kar 10 točk (2/3 met za tri točke) in tri podaje.

Več točk je Dončić dosegel samo še v nesporednem dvoboju s hrvaškim košarkarjem Bojanom Bogdanovićem.

Luka Dončić Nista prijatelja Šport Tako se je Luka kar med tekmo norčeval iz starega sovražnika (video)

Komentarjev 1
  • dare326 10:22 28.april 2022.

    "Hvalisati se" je v uporabi na Balkanu in je od tam prišlo v slovenščino. Mi imamo lep izraz, bahati se.