Šport > Košarka
3336 ogledov

Tako se je Luka kar med tekmo norčeval iz starega sovražnika (video)

Luka Dončić Profimedia
Utah je po tesni zmagi nad Dallasom izid izenačil na 2:2, eden izmed junakov dvoboja pa je bil tudi Rudy Gobert, ki pa se je tekom tekme tudi dobro osmešil.

Košarkarji Utah Jazz so po tesni domači zmagi s 100:99 v dvoboju z Dallas Mavericks skupni izid v zmagah v prvem krogu končnice zahodnega dela severnoameriške lige NBA izenačil na 2:2. Prvič po poškodbi je v tej seriji zaigral slovenski zvezdnik Luka Dončić in v 34 minutah za goste dosegel 30 točk, 10 skokov in štiri podaje.

Luka Dončić Luka odličen Šport Kakšna drama ob vrnitvi Dončića, odločil zadnji met

"Zelo sem bil vznemirjen. Pogrešal sem košarko in tekme," je Dončić povedal najprej po tekmi, na kateri je zaigral prvič po 10. aprilu. Kljub temu, da so ga ves čas zelo dobro pokrivali, pa je zmogel dvojni dvojček in iz igre metal 11:21.

V zaključku izenačene tekme je najprej zadel iz skoka za dve točki, potem pa je s trojko 39 sekund pred koncem Dallas povedel v vodstvo s 99:95. Tedaj je že kazalo, da bo s soigralci v domače mesto, kjer bo peta tekma v noči na torek po slovenskem času (3:30), odpotoval s prednostjo s 3:1, pa se je končnica razpletla v prid igralcev iz olimpijskega mesta leta 2002.

Najprej je Dončiću s trojko takoj odgovoril Donovan Mitchell, potem pa je Dwight Powell za Dallas zgrešil oba prosta meta. Rudy Gobert je nato z zabijanjem postavil končni izid, Dončić pa v zadnjem napadu gostov ob Bojanu Bogdanoviću in Gobertu ni prišel v položaj za met, podal je do Spencerja Dinwiddieja, ki pa je bil v poskusu trojke daleč od uspeha.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zelo smo se potrudili v zadnji obrambi, da bi Luka žogo čim prej spravil iz svojih rok, da bi podal," je jasno taktiko domačih opisal Gobert, ki je dvoboj po 17 točkah in 15 skokih končal v objemu soigralcev.

Gobert in Dončić pa imata sicer zelo pestro zgodovino, na njunih medsebojnih obračunih se je v preteklosti že velikokrat iskrilo, tudi tokrat pa Luka ni zamudil priložnosti, da se je nekoliko ponorčeval iz svojega velikega rivala.

Šokanten je namreč podatek, da je imel Utah na tekmi kar 42 prostih metov (Dallas pa vsega 23), od tega je Gobert na črto stopil kar 18-krat, zadel pa jih je vsega 9, medtem ko je pri enem zgrešil čisto vse, saj se žoga ni dotaknila niti obroča ali table.

Te priložnosti pa Luka ni nameraval izpustiti iz rok, saj se je ob Francozovem zgrešenem prostem metu dobro ponorčeval iz Goberta, ko se je pretvarjal, da mu je žoga skoraj padla na glavo.

Morda je s svojo potezo Luka še dodatno razjezil svojega rivala, ki je najboljšo košarko prikazal ravno v zadnjih minutah tekme, a bo imel že v noči na torek novo priložnost, da znova pokaže svojemu staremu sovražniku, kdo je boljši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice