Šport > Košarka
26317 ogledov

Brunson stopil v Dončićeve čevlje in plačal visok davek

Print Screen
Košarkar Utah Jazz je poskušal na grob in umazan način onesposobiti najboljšega igralca Dallas Mavericks.

Ameriški branilec Jalen Bruson, ki je z odličnimi predstavami uspešno zapolnil vrzel ob odsotnosti poškodovanega Luke Dončića, je bil na tretji tekmi končnice z Utah Jazz vsaj trikrat tarča grobega posredovanja s strani Royca O'Neala.

Brunson je moral zaradi namernega udarca v ledveni predel začasno celo zapustiti igrišče, a se je v drugem polčasu uspešno vrnil na parket.

Jalen Brunson NBA Šport Dončiću se ni izšlo, nato pa... Tudi namerni udarci niso bili dovolj

Jalen Brunson | Avtor: Profimedia Profimedia
Zvezdnik Dallasa se je po tekmi, na kateri je zbral 31 točk ter tako svojemu moštvu pomagal do skupnega vodstva z 2:1 v zmagah, vzdržal kritike na račun krilnega košarkarja Jazz.

"Mislim, da me je Royce s komolcem zadel v hrbet, to pa je tudi vse," je bil redkobeseden organizator igre. Sodniki so udarec spregledali, Brunson pa je bil zaradi burne reakcije celo kaznovan s tehnično napako. Ob podvprašanju, ali meni, da je bil to nizek udarec košarkarja Utaha, si je Brunson vzel trenutek za razmislek, nato pa skopo odvrnil: "Povedal sem, kar sem imel povedati. Zdaj je mimo."

Trener Dallasa Jason Kidd je priznal, da je za udarec izvedel šele po tekmi. "Tako kot sodniki sem ga tudi jaz spregledal. Ne želim komentirati. Za to bo poskrbela liga," je dejal.

Precej zgovornejši so bili navijači Dallasa, ki menijo, da bi si O'Neale zaslužil vsaj eno tekmo prepovedi.

"To ni fizična igra. To je legitimen poskus, kako poškodovati nasprotnika. Zasluži si suspenz," je zapisal nek uporabnik na Dallasovi platformi reddit. "Upam, da ga suspendirajo, če ne bo poskušal naslednjič poškodovati Luko," je komentiral drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.