Šport > Košarka
19172 ogledov

Veliki zvezdnik razkril svojo plat incidenta z Dončićem

Print Screen
Po besedah francoskega košarkarja Luka Dončić ni tako nedolžen, kot se morda zdi.

Francoski košarkar iz vrst Utah Jazz Rudy Gobert je delil svojo plat zgodbe o incidentu z Lukom Dončićem. Evropska zvezdnika sta bila na torkovi tekmi vpletena v dve napeti situaciji, obakrat pa so strasti pomagali umiriti soigralci.

Luka Dončić Ne marata se Šport Luka napadel enega največjih zvezdnikov lige, ločili so ju šele soigralci

Prvi incident se je zgodil ob izteku polčasa, ko je Gobert z dobrim posredovanjem v obrambi preprečil Dončićev koš ob zvoku sirene. Francoz je nato pobral odbito žogo in jo zmagoslavno vrnil Slovencu, kar je ta razumel kot poskus provokacije. Dončić je žogo vrgel nazaj v Goberta, nakar se je v prerivanje vpletlo več košarkarjev obeh ekip.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Ob koncu tretje četrtine je prišlo do drugega incidenta, ker naj bi Gobert z rahlim odrivanjem povzročil Dončićev padec. Po uspešni izvedeni akciji Dallasa, v kateri je Luka prispeval eno od skupno sedmih asistenc, se ga je Francoz po nepotrebnem  dotaknil z roko, Dončić pa se je spotaknil in pristal na zadnji plati. Slovenca je katapultiralo nazaj na noge, a ga je od povračilnega ukrepa pravočasno odvrnil Dwight Powell. Gobert je po tekmi trdil, da je Dončić padec zaigral, saj je želel s tem izsiliti njegovo izključitev. Za povrhu naj bi ga tik pred tem poskušal še sprovocirati. "Nekaj mi je zašepetal v uho, da bi me s tem razjezil, vendar sem točno vedel, kakšen je njegov namen. Poskušal sem se vrniti v napad, on pa mi je stal na poti in se spotaknil," je povedal Francoz.

Gobert Dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

Tudi Dončić je po ogledu posnetka nekoliko spremenil svoje stališče. "Mislil sem, da je bilo precej huje. Potem sem videl, da ni bilo nič. Na klopi smo se vsi smejali temu," je priznal 23-letnik.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Košarkarji Dallasa so tekmo dobili s 111:103 in se tako Jazzovcem oddolžili za poraz pred slabima dvema tednoma.

Razplet tiste tekme naj bi v največji meri krojila Gobertova obramba nad Dončićem, a so bila mnenja o tem deljena. Slovenec je namreč trdil, da je bilo nad njim storjenih več nedosojenih osebnih napak, Gobert pa mu je v odgovor zabrusil, da bi moral najprej pomesti pred svojim pragom. Več o tem TUKAJ.

Luka Dončić Rudy Gobert Kdo ima prav? Šport O tem, kar je Gobert storil Dončiću, govori celotna NBA

Komentarjev 1
  • Angie_Smith 11:47 10.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice