Šport > Košarka
2092 ogledov

Luka izpisal zgodovino ter svojemu sovražniku poslal brutalno sporočilo

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so v peti tekmi prvega kroga končnice severnoameriške lige NBA v vzhodni konferenci premagali Utah Jazz s 102:77 in zdaj vodijo s 3:2 v zmagah. Slovenski zvezdnik Dallasa Luka Dončić je k visoki zmagi prispeval 33 točk in 13 skokov ter se zapisal v zgodovino.

Na prvih štirih tekmah v seriji med Dallas Mavericks in Utah Jazz je bila največja razlika med ekipama vsega osem točk, tokrat pa je Dallas na peti tekmi nošen na krilih Luke Dončića poskrbel za izjemno enostransko partijo ter slavil s kar 102:77.

Središčna figura obračuna je bil prav mladi Slovenec, ki ni kazal znakov poškodbe mečne mišice, zaradi katere je izpustil prve tri tekme serije. Ljubljančan je samo v tretji četrtini dosegel 19 točk, več kot celotna ekipa Utaha.

Luka Dončić Izjemna predstava Šport Luka v vlogi mačke, Utah majhne miške

"Za drugo tekmo v tej seriji je izgledal, kot da igra že celo serijo," je Dončićevo predstavo ocenil trener Dallasa Jason Kidd. "Njegova kondicija, energija v obrambi. Vedno izpostavljamo skoke, on pa je med našimi najboljšimi na tem področju in nocoj se je izkazal."

Kako dominanten je bil na tekmi Luka, pa najlepše pokaže poteza v samem zaključku prvega polčasa, ko je osmešil najboljšega obrambnega igralca na svetu zadnjih let ter svojega starega sovražnika, s katerim imata zelo pestro zgodovino, Rudyja Goberta.

Luka je namreč pod nasprotnim košem s spektakularno potezo prišel do novih točk, obenem pa je še izsilil osebno napako francoskega centra, za katerega je imel posebno sporočilo: "On me ne more pokrivati!" je bil po košu glasen Luka.

A Gobert si težko kaj očita, saj Luka že tretjo sezono v končnici dokazuje, da ga ni košarkarja na svetu, ki bi lahko zaustavil. Mladi Slovenec je namreč na novo izpisal zgodovino lige, saj je ob Oscarju Robertsonu edini košarkar, ki je na svojih prvih 15 tekmah končnice uspel preseči 450 točk, 125 skokov in 125 asistenc.

Luka je namreč po dveh serijah proti Los Angeles Clippers ter dvema letošnjima tekmama proti Utah Jazz že pri 499 točkah, 137 skokih in 133 asistencah ter je tako peti na večni listi strelcev, saj je več točk od njega po prvih 15 tekmah končnice uspelo zbrati le legendarnim Michaelu Jordanu (581), Ricku Barryju (521), Wiltu Chamberlainu (510) in Bobu McAdooju (509).

Prav tako je Luka še na svoji deseti tekmi v končnici uspel preseči mejo 30 točk! Za to je porabil peto najmanj tekem v zgodovini lige, saj je že na svoji 15. tekmi uspel še desetič v karieri preseči to mejo.

Hitreje od njega je to uspelo le Kareem Abdul-Jabbarju, Jordanu in McAdooju, ki so potrebovali 13 tekem ter Barryju, ki mu je to uspelo po štirinajstih. Luka se je znašel v resnično izjemni družbi samih košarkarskih velikanov!

  Hassan Whiteside Video Šport Zaradi Dončića prišlo do množičnega pretepa, padale so izključitve

Komentarjev 1
  • Virginia_Bell 12:05 26.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice