Šport > Košarka
2498 ogledov

Velik pretres v Utahu pred odločilno tekmo z Dončićem in Co.

Dallas Utah Profimedia
Pomočnik trenerja Utah Jazz se je znašel v hudih težavah.

Moštvo Utah Jazz je pred odločilno tekmo končnice z Dallas Mavericks pretresla novica o aretaciji pomočnika trenerja in nekdanjega podpredsednika združenja igralcev lige NBA Keyona Doolinga.

Ta naj bi bil vpleten v goljufijo s ponarejanjem računov za neobstoječe zdravstvene storitve, s čimer naj bi  ligo NBA pomagal oškodovati za približno pet milijonov dolarjev.

Keyon Dooling | Avtor: Profimedia Profimedia

Odmevna afera je vzniknila oktobra lani, ko je bilo zaradi suma nezakonitega črpanja sredstev iz sklada za zdravstveno in socialno varnost košarkarjev aretiranih kar 19 nekdanjih NBA igralcev. 

Njihov vodja in glavni snovalec prevare je Terrence Williams, ki ga je leta 2009 kot na naboru kot 11. izbralo moštvo New Jersey Nets. Organizirana skupina goljufov se je finančno okoriščala z izdajanjem računov za zdravstvene in zobozdravstvene storitve, ki pa niso bile nikoli opravljene. Če bodo spoznani za krive, jim grozi zaporna kazen.

Moštvo iz Utaha je potrdilo, da Dooling do nadaljnjega ne bo opravljal svoje funkcije, drugih podrobnosti o primeru pa niso želeli komentirati. "Keyon nas je seznanil s svojo situacijo. Primer se navezuje na njegovo delovanje v združenju igralcev, preden se je pridružil naši organizaciji. Trenutno je na plačanem dopustu. Ker je v teku pravni postopek, zadeve ne bomo več komentirali," so sporočili.

Utah Jazz se v prvem krogu končnice merijo z Dallas Mavericks, s 3:2 v zmagah pa vodi moštvo Luke Dončića. Morebiti že odločilna šesta tekma bo na sporedu v noči na petek po slovenskem času.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.