Šport > Košarka
10948 ogledov

"Luka je težava, za katero ni rešitve, toda..."

Luka Dončić Profimedia
Začel se je drugi krog končnice v ligi NBA in pri sloviti spletni strani Bleacher Report so analizirali vse pare, med drugim tudi težko pričakovan obračun med Phoenixom in Dallasom.

Ali lahko Philadelphia 76ers preživi odsotnost svojega najboljšega igralca Joela Embiida in premaga najboljšo ekipo Vzhoda po rednem delu, Miami Heat?

Ali lahko izjemni Giannis Antetokounmpo reši uganko dominantne obrambe Boston Celtics brez svojega prvega pomočnika Khrisa Middletona?

Ali lahko preizkušeni večkratni prvaki Golden State Warriors upočasnijo mlado in poletno ekipo Memphis Grizzlies?

To so seveda vprašanja, na katera bomo tekom naslednjih dni dobili prave odgovore na igrišču, a vseeno so pri slovitem Bleacher Reportu že vnaprej poizkusili odgovoriti na ta ključna vprašanja.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Seveda pa je slovensko občinstvo zanimalo predvsem tisto četrto, ali lahko legendarni Chris Paul ob pomoči Devina Bookerja preskoči izjemno visoko oviro v obliki Dallas Mavericks, kateri poveljuje izjemni Luka Dončić?

Pri Bleacher Report so tako izpostavili, da je nekoliko nepravično mnenje, da so Dallas tako suvereno napredovali zaradi razpada Utaha, ki je bil to serijo pod nivojem prejšnjih sezon, temveč da je bil ključni člen Jalen Brunson, ki je kar naenkrat postal eden izmed velikih NBA zvezdnikov in če želi Dallas narediti še korak dlje, potrebuje prav takšnega Brunsona.

Slednji je proti Utahu povprečno na večer dosegal kar 27,8 točk ter 4,2 asistenc in je bil med vsemi igralci v končnici, ki so igrali vsaj 100 minut, celo dvanajsti najboljši v statističnem plusu/minusu (delni rezultat, ko je določeni igralec na igrišču). Skupaj z izjemno okrepitvijo Spencerjem Dinwiddiejem bi tako lahko poskrbela za dovolj domiselnosti v Dallasovem napadu proti zelo dobri Phoenixovi obrambi, ko Luka ne bo na voljo.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

In potem je tu Luka... Drugi najboljši strelec v zgodovini NBA končnice za Michaelom Jordanom, ki lahko po mnenju strokovnjakov popolnoma sam uniči Phoenixovo obrambo. Slednji bodo imeli sicer kar nekaj opcij, kako ga lahko poizkusijo zaustaviti, toda Dončićev občutek za trenutek ter sposobnost nadzorovanja hitrosti in njegova moč mu bodo omogočili, da se prebije v raketo, kjer lahko sam zaključi akcijo, ali pa bo imel povsem odprte strelce v obliki Reggieja Bullocka in Maxi Kleberja.

Toda pri Phoenixu naj bi po mnenju Bleacher Reporta vseeno imeli dovolj orožij, da se na koncu prebijejo do štirih zmag in napredovanja v konferenčno finale. Največja prednost naj bi bila njihova obramba, v kateri je igralcem nemogoče določiti prave pozicije, saj Mikal Bridges, Jae Crowder, Cameron Johnson in Devin Booker lahko pokrivajo vsakogar in zaustavijo Dallasov napad.

Na drugi strani pa bi v napadu morala največje težave povzročati Chris Paul (ki je zaključil serijo z New Orleans Pelicans z neverjetno predstavo, ko je na zadnji tekmi zadel čisto vseh 14 metov) in DeAndre Ayton. Booker sicer velja za najnevarnejše orožje in prvega strelca Phoenixa rednega dela, a ga še vedno muči poškodba stegenske mišice, medtem ko Dallas v obrambi nima primernih odgovorov za Paula in Aytona.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Brunson, Dinwiddie in verjetno Josh Green naj bi poizkusili otežiti življenje Paulu, toda nihče izmed njih nima pravega odgovora na njegovo hitrost. Ayton pa naj bi po drugi strani dominiral pod košem, kjer naj bi še posebej kaznoval Dallasove nižje peterke, največja razlika pa bi se morala čutiti v skoku v napadu. Tudi če Dallas ne bo poizkušal z nižjimi peterkami, s katerimi je premagal utah, se vseeno Ayton zdi kot nerešljiva uganka za Dwighta Powella in Maxija Kleberja, saj nihče izmed njiju ni niti približno tako dominanten center, kot je to Ayton.

"Luka je težava, za katero ni rešitve, toda vsi ostali detajli tega dvoboja pretehtajo v korist Phoenixa," so bile besede, s katerimi so končali analizo, medtem ko so napovedali končni rezultat serije 4:3 za Phoenix. Upamo, da se motijo...

Luka Dončić Jazz Mavericks V končnici Šport Hrvaški selektor navdušil! To želi Luki Dončiću... Luka Dončić ogrevanje Dodatna motivacija Šport Čas za maščevanje: tako brutalno so v Phoenixu žalili Dončića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice