Šport > Košarka
5481 ogledov

Zvezdnik izključen, gledalci so mu po reakciji pomahali, a na koncu...

Draymond Green, Ja Morant Profimedia
Eden najpomembnejših mož Golden State Warriors je predčasno moral zaključiti tekmo.

Na prvi tekmi drugega kroga končnice v zahodni konferenci sta se pomerila po rednem delu drugi Memphis in tretji Golden State Warriors. Čeprav so Grizliji zabeležili boljši izkupiček v sezoni, so strokovnjaki pred serijo napovedali preboj Bojevnikov v finale Zahoda.

Prva tekma je bil večji del izenačena, v zaključku prvega polčasa pa so gostje iz San Francisca ostali brez enega najpomembnejših članov v svoji ekipi. Trikratni prvak in štirikratni udeleženec All-Star tekme Draymond Green je storil grd prekršek nad Brandonom Clarkom, najprej ga je udaril po glavi, nato pa v skoku še prijel za dres in potegnil na tla. 

Sodniki so dosodili nešporten prekršek (flagrant foul v ligi NBA, op.p.), nato pa so si še ogledali posnetek. V primeru, da bi ostalo pri flagrant 1, bi Green lahko ostal na parketu, flagrant 2, ki ga v NBA dosodijo pri še nekoliko ostrejšh prekrških, pa pomeni takojšnjo izključitev. In prav to se je tokrat pripetilo Greenu, Clarke je imel na voljo dva prosta meta, Grizzlies pa so po njih še dobili žogo s strani.

Green je odločitev sodnikov izvedel še pred uradno objavo v dvorani. Skočil je s klopi, še dodatno izzival domačo publiko, spodbudil svoje soigralce, nato pa stekel v garderobo. Ob tem so mu navijači Memphisa zbadljivo mahali.Trener Steve Kerr in prvi zvezdnik Bojevnikov Steph Curry sta imela sicer marsikaj za pripomniti ob tej odločitvi sodnikov, vendar se ta seveda ni spremenila.

Z dvema točkama, ki jih je dobil za flagrant foul 2, je Green še dve točki oddaljen od suspenza za eno tekmo v končnici. Na naslednjih dvobojih si tako ne sme več privoščiti dveh flagrant 1, ali pa enega flagrant 2, ob štirih točkah namreč sledi omenjena kazen.

Prav ob Greenovi izključitvi si je Memphis ob koncu druge četrtine nabral nekaj točk prednosti, na glavni odmor je odšel z vodstvom 61:55. 

Bojevniki so nato potrebovali le slabe štiri minute v tretji četrtini za preobrat in prednost 68:66, nato pa je precej časa sledil izenačen dvoboj. V zadnjo četrtino so gostje vstopili tako s točko prednosti, nato pa so z devetimi zaporednimi točkami že povedli s 103:93, a so domači na krilih izjemnega Jarena Jacksona Jr., gre za košarkarja, ki je bil na naboru 2018 izbran kot četrti takoj za Luko Dončićem, prišli do zaostanka za eno točko pri 102:103. Ostala je še druga polovica četrte četrtine.

V zadnjo minuto je Memphis nato vstopil z dvema točkama prednosti, a je ostrostrelec Klay Thompson 36 sekund pred koncem s trojko Golden State popeljal do 117:116.

Ja Morant je nato izgubil žogo, 11 sekund pred koncem pa je najprej sledila osebna napaka nad Jordanom Poolom, a domači še niso izpolnili bonusa. Nato je bil storjen prekršek še nad Thompson0m, ki pa je 6.7 sekunde pred koncem zgrešil oba prosta meta. Žoga se je po drugem metu odbila od obroča, v boju za njo pa padla v avt. Sodniki bi morali dosoditi žogo gostom, a niso bili prepričani v svojo odločitev, zato je sledil sodniški met za žogo. Tega so dobili domači, ki so 3.6 pred koncem klicali minuto odmora.

Po njej se je Morant pognal proti košu, še uspel priti do meta, vendar je zgrešil. Warriors so tako Memphisu odvzeli prednost domačega igrišča.

Poole je k zmagi prispeval 31 točk, Curry 24, Andrew Wiggins 17, Thompson pa 15. Pri Memphisu je Jackson mlajši zbral 33 točk in 10 skokov, tragični junak večera Mornat pa še točko več, 9 ulovljenih žog, 10 asistenc in tri ukradene žoge. Do trojnega dvojčka mu je tako zmanjkal le en skok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice