Šport > Košarka
2793 ogledov

Drugi krog brez kandidata za MVP naziv, je šlo za maščevanje?

Joel Embiid Profimedia
Poškodba v nepravem trenutku.

Pri Philadelphia 76-ers so na zadnji tekmi s Torontom doživeli boleč udarec. V obdobju, ko je bil zmagovalec pravzaprav že odločen, s tem pa tudi potnik v drugi krog končnice, jo je namreč skupil eden izmed trojice kandidatov za naslov najkoristnejšega igralca lige. Ob prodoru Kamerunca Pascala Siakama se je namreč poškodoval Joel Embiid, prvi je rojaka s komolcem zadel v obraz.

Gostje so v trenutku udarca sicer vodili z 29. točkami naskoka, do konca tekme so ostale le še štiri minute. Embiid je sicer pred tem v napadu atraktivno zabil, nato pa provociral domače navijače. Ti so nato nešportno pozdravili težave Embiida, tako kot on po zabijanju so oponašali let letala.

Kamerunec se je navijačem Toronta zameril že na začetku serije, ko je prav tako v obraz udaril novinca leta Scottieja Barnesa, kasneje pa jmu je stopil tudi na gleženj in ga za dve tekmi oddaljil z igrišč. Oba omenjena obračuna so 76-ers dobili in povedli s 3:0 v zmagah.

Po tokratnem odločilnem dvoboju, Philadelphia je skupno slavila s 4:2, je bilo ugotovljeno, da je Embiid utrpel lažji pretres možganov in zlom obrazne jagodične kosti. Zvezdik moštva 76-ers je podobno poškodbo utrpel že leta 2018, šlo je sicer za drugo lice, takrat je bil operiran in odsoten tri tedne, kasneje pa zaigral z masko na obrazu. Tokrat operacija naj ne bi bila potrebna, vseeno pa je nastop centra proti Miamiju še zelo vprašljiv.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice