Šport > Košarka
20891 ogledov

NBA zvezdnik napovedal usodo Dallasa: "Če imaš v ekipi Dončića ..."

Luka Dončić Profimedia
Smela napoved košarkarja Golden State Warriors.

Dallas Mavericks bodo po oceni Draymonda Greena, zvezdnika košarkarske ekipe Golden State Warriors, v konferenčnem polfinalu izločili najboljšo ekipo rednega dela sezone Phoenix Suns.

Krilni center, čigar moštvo se prav tako poteguje za preboj med najboljše štiri v ligi, je analizo konferenčnega para opravil še pred prvo tekmo Dallasa in Phoenixa, ki jo je dobil slednji.

Luka Dončić NBA končnica Šport V zadnjih minutah juriš Dallasa, Dončić čez 40

Z zmago Phoenixa na uvodni tekmi polfinalne serije se je uresničil prvi del Greenove napovedi. Američan je namreč dejal, da bo Phoenix v seriji povedel, a na koncu ostal praznih rok, pri čemer naj bi ključno vlogo odigral Luka Dončić.

"Tole še zdaleč ne bo lahka naloga za Phoenix. Mavsi imajo zelo dobro ekipo, igrajo dobro košarko in imajo Luko Dončića," je dejal Green.

"Kadarkoli imaš na parketu takšnega košarkarja, kot je Luka, imaš vedno možnosti za zmago."

"Devin Booker se vrača po poškodbi stegenske mišice, zato ne pričakujem, da bo 100-odstoten. Morda 60 do 70 odstoten."

Luka Dončić Po udarcu Šport Luka se je na treningu pojavil z močno povito nogo

"Na prvi tekmi napovem zmago Phoenixa," je nadaljeval eden najboljših obrambnih košarkarjev v ligi. Njegova napoved se je uresničila, sonca so prvo tekmo brez večjih težav dobila s 121:114.

"Kar zadeva celotno serijo, je težko reči, ker povem vam, z Mavsi se ne da kar tako pometati. Niti pod razno!"

"Če bi moral izbrati, potem bi se odločil za nefavorita. Še noben favorit ni zmagal serije. V nekem trenutku se tudi to mora zgoditi. Mavsi so moja izbira."

draymond gren | Avtor: Profimedia Profimedia

"Moj bog, to bo zares težka serija. Moram podpreti nefavorita, zato izberem Mavse. Phoenix je pod pritiskom, medtem ko Mavsi ne čutijo nobenega pritiska. Sonca morajo zmagati. Ne pričakujem, da bo pritisk odigral odločilno vlogo, toda še vedno je prisoten in s tem se je treba soočiti. Mavsi so moja izbira," je zaključil ameriški košarkar.

Luka Dončić ogrevanje Dodatna motivacija Šport Čas za maščevanje: tako brutalno so v Phoenixu žalili Dončića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice