Šport > Košarka
7582 ogledov

Luka se je na treningu pojavil z močno povito nogo

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je na prvem dvoboju proti Phoenixu dobil dva neprijetna udarca.

Slovenski zvezdnik je na začetku končnice moral izpustiti tri tekme zaradi poškodbe mečne mišice, a se je nato uspešno vrnil, prvi obračun s Phoenixom pa je Luki Dončiću znova povzročil nekaj zdravstvenih težav. Dan kasneje se je na treningu namreč pojavil s povojem na levem stegnu.

Prvi mož Dallasa je že v prvem polčasu obračuna s Suns prejel močan udarec v mednožje, ki ga je zakrivil Jae Crowder. Ta je dobil nešportno osebno napako. Ker je šlo za 'flagrant foul 1', je 31-letni košarkar lahko nadaljeval z igro. Nad tem je bil začuden predvsem zvezdnik moštva Golden State Warriors Draymond Green, ki je dan prej moral predčasno skleniti obračun z Memphisom. "Sam sem bil izključen za manj," je takoj po Crowderjevem udarcu na twitterju zapisal Green.

Ta je zaradi prekrška, ki so ga sodniki označili za stopnjo težjega in mu prisodili 'flagrant foul 2', izpustil celoten drugi polčas, njegovi soigralci pa so na koncu zmagali za točko. 

Memphis Grizzlies Nora tekma Šport Zvezdnik izključen, gledalci so mu po reakciji pomahali, a na koncu...

Phoenix je bil bolj prepričljiv, tudi 45 točk Dončića pravzaprav ni niti za trenutek ogrozilo zmage košarkarjev iz Arizone. Ti so se v obrambi izmenjavali pri pokrivanju Slovenca, sodniki pa so dopuščali agresivno igro, Luka pa je prejel kar precej udarcev. Največ posledic je očitno pustil tisti centra JaValeja McGeeja, ki se je v napadu zaletel v Dončićevo stegno.

Prave bojazni, da Luka ne bi nastopil na drugi tekmi ni. Novinar časopisa Dallas Morning News Brad Townsend je tako zapisal, da je bil Ljubljančan kljub povoju dobro razpoložen. 

Kasneje so pri Dallasu objavili tudi zdravstveni status igralcev pred tekmo, na njem ni posebnosti, edini, ki bo izpustil drugo tekmo je že dlje časa poškodovani Tim Hardaway Jr.

Luka Dončić Boljši od legend Šport Dončić najmlajši s tem izjemnim dosežkom Luka Dončić NBA končnica Šport V zadnjih minutah juriš Dallasa, Dončić čez 40
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice